Katter,  Träning och hälsa

hur det går med dieten?

Ja, det går väl sådär med dieten. Stackars Doris exploderade fullständigt viktmässigt efter steriliseringen och jag gjorde inte saken bättre genom att köpa fel foder som var extra näringsrikt. Så nu håller vi igen. Jag tror det var så att energibehovet för en kastrerad katt sjunker med 30% samtidigt som aptiten ökar med 30%? Inte så bra odds alltså.

Numera har viktökningen avstannat och jag har lyckats hitta foder som passar båda katterna. Nu får dom kokt alaskan pollock, strömming och lite torrfoder och de dagar jag inte har fisk får de blötmat.

Det är inte lätt alls för katt nummer två behöver inte banta alls. 🙂 Hur det går för mig och dieten? Det tar vi en annan dag… 🙂

4 Comments

  • Flipfloppan

    Go´kväll. Ett kort tag hade jag 2 katter och ganska så samma problem, vilket inte alls är lätt, så jag förstår lite hur du har det… f ö ser gulaschen väldigt smaskig ut, trots att jag är mätt och lite på örat efter jobbkväll ute. Ja, varför inte en måndag som ändå är veckans tråkigaste dag.. Kramen

  • Helen

    Jag har också en pinne och en fotboll och en växande kattunge.
    Så jag får helt enkelt utfodra på speciella tider och inte ha mat framme. Den hade f ö den store brune lagt beslag på då. =)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *