Fotografi,  Vandra

Skäralids Nationalpark

Hej!

Det är ju ett sånt fantastiskt ställe, Skäralid i Skåne. Jag har varit där två gånger i höst och ska kanske dit snart igen.

Skäralids Nationalpark ligger i en sprickravin mitt i Skåne så det är brant att vandra och en otroligt vacker lövskog. Mina favoriter här Hjortsprångsrundan, 7,7 km och Kopparhattsrundan 4 km men det är precis lika trevligt att åka hit för en fika eller att äta något i restaurangen.

Här följer ett gäng med bilder från en dag precis när löven hade fallit, jag var lite sent på det i år.

Även om de flesta löv redan trillat av så var det vackert som en akvarell. Skärdammen ligger blank som en spegel och jag stannar till…

…och kikar ut över det mörka vattnet. Här brukar finnas ett svanpar som glider omkring och bara äger stället.

I Naturum kan man lära sig mer om skog och mark och framför allt fika utanförhuset på sluttningen mot sjön.

Jag gillar att gå här och bara njuta även om rundorna är ganska krävande för mig och framkallar några puust och flås i uppförbackarna. 🙂 Kanske är det mitt mission tills nästa sommar att upptäcka alla nationalparkerna i Skåne? Det borde ju gå.

Mörker och ljus och jag vill gärna tanka lite mer positiva friluftskänslor innan vinterdimman tar sitt grepp och både natur och själv. Det hjälper till att vara utomhus helt klart.

Bilden till vänster är från Kopparhattens dramatiska utkiksplats och man ser långt bort vid klart väder. Jag kom någon vecka sent hit så träden är ganska kala och grå tyvärr men nästa år ska jag vara på.

Ja, och bara skog, skog, skog. Jag har inte så många ord utan visar mer bilder. Det går väl bra så? Nästa gång ska jag försöka fotografera ett litet vattenfall här och kanske försöka få till en bild som visar hur brant det kan vara på slänterna.

En av de bästa platserna att vara på. Trevlig helg!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *