Fotografi,  Natur

Vitsippor, vatten och Corona

Det kanske blev mest vitsippor och inte så mycket vatten? Foto tagna vid samma tillfälle för några dagar sen och nu är vitsippornas tid.

Påsken har varit lyxig och lugn och vi hade en värmetopp några dagar förra veckan när termometern klättrade upp till 19 grader. Fast nu är det kallare igen..

vitsippa

Jag var vid Skäralid och vandrade lite i min ensamhet och njöt av solen och en enormt stor glass med grädde och sylt, ja allt. Den borde blivit fotograferad.

Under ganska lång tid har jag lekt med tanken att fotografera lite makro, mera drömmigt och i närbild så det blev lite så den här gången. Inte har jag något vidare makroobjektiv men det blir ju ganska fint ändå? Bara man har stativ. 🙂

Små fina vitsippor som söker sig mot solen. Än en gång.

Jag är lite Coronadeppig, men det är väl alla. Lite melankolisk och fundersam hur det ska bli framöver. Som tur är har jag gott om jobb iallafall så jag är lyckligt lottad även om jag lider en del av att tågpendla. Är man nörd som jag är så har det sytts finfina munskydd och såklart har jag även en filtermask hemma, om det skulle krisa alltså. Den använder jag annars när jag snickrar så…bra att ha till hands.

Så hemskt och bekymmersamt det är med alla äldre som inte kan värja sig mot smittan. Jag tänker på mina släktingar på annan ort som har hemtjänst och håller alla tummar att de ska klara sig. Vi kan inte träffas men jag skriver kort och brev.

Ja, det var inte meningen att utgjuta mig om Corona men jag var tvungen. Det finns ju omkring oss det där jäkla viruset.

Ha det gott och sköt om dig, du som kikar in här. Snart är jag tillbaka med flera bilder för nu är jag inne i ett fotoryck. <3

5 Comments

  • lindastrahle

   Tack rara! Ja, vi håller tummarna att alla klarar sig. 🙂 Och du tar det försiktigt på jobbet.<3 Kram

 • Gustaf Bergström

  Hej Linda! Fina bilder.
  Även jag håller alla tummar för de äldre i min närhet.
  Sköt om dig!
  Gustaf

 • Asta

  Konstigt. Kommer inte upp i mitt flöde att du lagt ut nya inlägg. Får kolla vad jag har gjort för fel. Ser att det är vitsippor och vatten här också :). Väldigt. vackert. Undrar om jag varit vid Skäralid. Har ju varit vid Kopparhatten så förmodligen har jag det. Är så otroligt dålig på att ha koll på var jag varit. Makrofotografering är verkligen något som är lätt att fastna i. Alla de där små detaljerna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *