Trädgården

Rosor!

Åh, ahrg, hjälp vilken fantastisk dag jag har haft idag tillsammans med granne LM. Vi har varit på rosenroadtripp och besökt Floralinnea i Helsingborg. I min famn bär jag Gentle Hermione och Royal Jubilee som jag bara inte kunde motstå. De där Austin-rosorna är farliga och jag har flera på min lista som jag bara måste ha i min trädgård….te x Wollerton old hall och A Shorpeshire lad och Munstead wood bara för att nämna några namn som etsat sig fast i mitt rosencentrum i hjärnan.

Efter denna överdos av färg och doft och lycka så åkte vi till Mölle och andades hav och åt rödspätta. Det kändes som första semesterdagen och vi bara njöt och lyxade med att inte titta på klockan och köra några mil fel utan att det gjorde ett enda dugg. Nu är det bara en vecka kvar tills semestern börjar på riktigt men mentalt är den redan här hos mig. Underbart!

Trevlig kväll!

12 Comments

 • ✫ Fru Eriksson

  Härligt med rosor & sååå fin du är…
  Tårtrecept föresten:
  Recept på marängtårtan:
  4 äggvitor
  3 dl socker
  3 dl rice krispies

  Äggkräm
  4 äggulor
  1 dl socker
  1 msk mjöl
  1 dl grädde

  Vispa äggvitorna och sockret till en fast smet. Blanda i rice krispies.
  Smörj ett bakplåtspapper och bred ut smeten på plåten med bakplåtspappret.
  Grädda i 125 grader i 90 min, nederst i ugnen.

  Blanda alla ingredienserna till äggkrämen och låt den sjuda på låg värme tills den tjocknar.
  Blanda i 125 gr smör och låt den kallna.
  Lägg krämen på tårtbotten och 3 dl vispad grädde över, garnera med bär, kiwi eller dylikt.

  Från ”Hemma på sjuan”

  /Kram

 • Josanne

  Underbar bild! Och det där stället är lite magiskt, man vill bara kidnappa en trädgård och fylla den med allt fint som finns där 🙂 Kram!

  • Lingon

   Ja verkligen! Och när jag var där så tänkte jag på dig och när vi myste omkring där. Måste ses snart.
   kram!

 • lifessilverliningandi

  Tänk att blommor kan göra en så glad och att känna att semestern ligger framför en. Kram Pernilla

 • Home2tiny

  Vilken mysig dag o få fylla bilen med blommor gör en helt lycklig. Nu väntar fyra veckors jobb innan semesterlunket tar vid om jag längtar, japp. Kramisar fina du. Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *