Menu
Trädgården

Södertälje?

Åh, det blir mycket blommor nu. 🙂 Det bara flödar över och jag lovar att försöka själv medverka lite mer i bild, och med outfits och sånt därnt men just nu är det blommor som gäller och Södertälje? Möjligtvis heter den så och är en stackars klematis som är en av de få växter som är kvar från ursprungsträdgården. Jag råkade gräva upp den i en ambitiös rensning och stod där med en pinne och en futtig rot i näven och skämdes…..men nu så har den tagit sig tillbaka även om det tagit tre år.

Ännu mer lustigt är att jag alltid önskat mig en röd klematis så samma år som jag nästan utrotade den här så köpte jag en precis lika dan och satte på ett annat ställe i trädgården. För jag hade ju ingen aning om hur min mördade pinne skulle se ut i blom. Så det kan gå.

Jag gillar klätterväxter som är generösa med sina blommor och den här kommer att hålla igång ganska länge, minst en månad.

Jag skulle gärna vilja ha fler klematis men trädgården är nu nästan full om inte överfull och så är det så svårt att välja sorter. Men kanske en eller två till? En vit viticella? Eller storblommig? Eller knallblå? Hm?

I morgon blir det utflykt till en vacker park så jag hoppas få lite inspiration eller styrning, eh vad vi nu ska kalla det. Happy Friday till dig som kikar in.

6 Comments

 • JUNITJEJ
  27 juni, 2014 at 17:16

  Fina blommor!

  Svar: Japp, jag fyller år tidigt i morgon bitti. Tack för ditt grattis!

  Reply
  • Lingon
   27 juni, 2014 at 22:23

   Födelsedagar måste ju såklart uppmärksammas. 🙂
   Grattis igen!

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  27 juni, 2014 at 17:27

  Åh,fantastiskt vackert – Vilka foto!
  Happy Friday pårej hihi & Kram såklart ……

  Reply
  • Lingon
   27 juni, 2014 at 22:24

   Tack snälla!
   Trevlig helg nu kära fru.
   kramar

   Reply
 • Rebecca - piccole cose
  28 juni, 2014 at 09:28

  Vilka vackra bilder på vackra blommor! Det utstrålar sommarfeeling över dem!
  Kram
  Rebecca

  Reply
  • Lingon
   28 juni, 2014 at 20:17

   Visst gör det!
   Kram och trevlig lördagkväll!

   Reply

Leave a Reply