Julen

Julskyltning 2013 i Höör

Här är jag, mitt framför granen och det är julskyltning.  Tidigare har jag velat låta bloggen vara separerad från min omgivning men det är ändå kört nu så om ni inte redan visste så bor jag i Höör. Mitt i skåneland och jag trivs jättebra. Inte minst när det är julskyltning. 🙂 Och jag kommer nog dela med mig av mina smultronställen här på hemmaplan till er, var så säkra. Det är ju en smula enklare om jag kan tala om var jag befinner mig. 🙂

Välkommen med på julskyltningen. Här var det brända mandlar och stickade strumpor och luvor.

Ponnyridning och brandmän. Mycket viktiga saker tycker jag. 🙂

Lions i Höör som säljer lotter och har massa kul för sig.

Jag har funderat mycket på julen och julkänslan. Den är ju inte helt okomplicerad julen. Inte minst för många familjer med konflikter och bråk, och vi har alla vår egen historia och egen förväntan på julen. I år är min jul annorlunda än förra året och det där som är viktigt för mig…..? Vad är det?

Förutom familj och mat och tända ljus så är det några små grejor som får mig att känna jul. Det är att ta det väldigt lugnt och få lov att ha tunt i almanackan. En dag i pyjamas, men ändå ordning runt omkring. Julstädat. Enkelt.

Nr 2 är välgörenhet. Att lägga ner lite tid till att ge någon annan som behöver det. Att ta sig tid. Att skänka pengar till välgörande ändamål. Skicka en julklapp till någon som blir väldigt förvånad. Eller överhuvudtaget göra bra saker för någon annan.

Ge mig gärna tips på vad som ger dig julkänsla, jag vill gärna få mera inspiration till julen. 🙂

Här ska man fånga en golfboll med en plastmugg och få poäng vid olika markeringar. Jag fixade inte men den här lille killen klarade det galant.

Lagom till tonerna av Gläns över sjö och strand så gick jag hemåt och glömde bort Luciatåget. Skäms på mig….hade jag ju velat se.

Till sist en mellanlandning i blomsteraffären där jag sa den lite småhemliga frasen….-Har ni lummer? Och det hade dom minsann.

Jag shopsade på mig en vit amaryllis och nöjde mig med att fota hyacinterna.

Butiken är A-blommor som ligger i närheten av järnvägsstationen och en av mina favoriter i byn. Särskilt för de väldigt fina och fantasifulla grupper och kransar som görs i butiken. På ett unikt och oväntat sätt, bara så där härligt rätt.

Eller vad sägs om de här? ♥

Det var dagens bildbomb det och jag fortsätter kvällen med att ta lite glögg, lyssna på en snarkande katt om ligger gömd i ett hörn någonstans. Han börjar att sova inne längre perioder nu och letar efter bästa stället. Jag fixade en kattkoja igår som snöpligt nog är alldeles för liten för missen. Han är ju en mindre ponny.

trevlig kväll och hoppas ni haft en fin första advent. Kramar L

12 Comments

 • Flipfloppan

  Det ser verkligen mysigt ut! Jag har också varit en tur på min by idag. Det är julstämning och så lukterna. Kanel, Apelsin och Glögg. Och alla ljus förstås.. Klem och fortsatt fin kväll

 • AnnaSC

  Aha det var där den riktiga julskyltningen var! I Hörby var det tunnsått. Det enda som var riktigt bra med Hörbys var Linus Svennings uppträde. Annars var det liksom nästan helt tomt. Så till nästa år så ska jag åka till dig istället! Sådetså!

 • Hilde

  Vad mysigt! Nu efter att jag fick barn kommer julkänslan med barnens förväntan. Nu iom att vi startat med julkalenderna i dag har det förväntningsfulla redan börjat. Dofterna är också något som triggar igång det.
  Kram

 • Memelie

  Vilken mysig första advent! För mig är det nog små saker egentligen som skapar julkänsla. Att öppna mormors gamla träkista där julsakerna ligger, precis som de gjorde hemma hos henne, även om den numera agerar tv-bänk och känna den där speciella doften… av jul. Plocka fram adventsljusstakarna från Ds farmor och min mormor och farmor. Blanda till julglöggen enligt pappas recept och baka pepparkakorna enligt farmors hemliga recept och känna dofterna. Tyvärr har även besöket på mammas grav med ljus och julblommor och den sedvanliga klumpen i magen av saknad blivit tradition på julafton, men det är väl lite så det är. Livet går vidare, även utan de vi älskar och man skapar nya traditioner beroende på omständigheterna man befinner sig i. Hoppas du får en fin kväll! Kramar!

 • Emschen

  Åh vilka fina bilder över vår vackra lilla by! Fint att jag fick se det trots att jag aldrig kom dit. 🙁 Det blir ju så ibland att man får inse att man inte kan allt. Värken har varit för stark denna helgen och nu ja nu orkade jag helt enkelt inte mer.
  Och du, klart att vi trivs i Höör här är ju nära till allt!

  Min favorit är ju Blomsterverkstan men jag tror banns mig jag måste ner till A-blommor en runda för de där lilla droppformade julkulorna måste jag nog ha. 🙂

  KRAM

 • Anne

  Oj jag glömde alldeles att gå på julmarknad igår. Vet egentligen inte vart dagen och kvällen tog vägen??? Jag skulle mer än gärna strosat omkring där med dig
  Massa kram

 • Milott

  Härliga bilder, Lingonet! Man får verkligen julkänsla när man ser dem. Förra året letade jag lummer och fick skuldkänslor när de i Lund sa, -nä, minsann, den är fridlyst, den får Du inte tag i. Jaha, i Höör på A-blommor!
  Mina julkänslor är när jag tänder mitt fönster mot gatan med stort hjärta och luciatågsstaken. Och det är mörkt överallt annars. Du vet ju att vi alltid har morgonrocksdagen den 25. Då infinner det sig också en sådär alldeles speciell känsla. Alla dofterna, glögg, lusse och pepparkaksbak får mig också att få känsla. Eller när jag gör kransarna. Älskar dofterna. Det är vår starkaste minnesinne, doften! Kanske därför dofterna tar mig till barndomens jular. Men Dina bilder förmedlade julen fint. Kram goa goa Lingonbär!

  • Lingon

   Morgonrocksdag? Det är ju bara så rätt. Och lummern tror jag är importerad från danmark där den inte är fridlyst. 🙂
   kramkram

 • Septemberflikka

  Vad mysigt det ser ut! Jag tycker känslan känns genom bilderna och jag minns julmarknaden i Gamla Stan när jag var liten. På tal om välgörenhet så var vi förra året några stycken som besökte Stadsmissionens jullunch i Kungsträdgården. Mycket uppskattat! 100 kr för skinkmacka och gröt och pengarna gick så klart till de hemlösa. Man kunde även lämna julklappar och i mina paket var det värmande vinterjackor, halsdukar och mössor. Man får sig en tankeställare när man står där i vinterblåsten och tänker på de människor som inte har något hem. Hur överlever de dagen? Min uppmaning till alla är att ta de ”gamla” jackor och sånt man har hemma och lämna in det till bättre behövande. Kanske värmer de någon i vinter.

  kram

 • Linda G

  Ser jättemysigt ut. Blev inte nåt sånt för mig, shoppade julklappar på Erikslund utanför Västerås. Var väl pyntat och fint där med men när man jagar klappar är fokus nån annanstans! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *