Menu
Lingon om.....

Recycle & koppla ner mera

Earth hour är inget för mig men jag återanvänder gärna lite gamla bilder som är på pricken ett år gamla. Jag tycker att det är fint att folk släcker ner och umgås och är mer närvarande med varann. Men vill man vara klimatsmart så kan det ju sträcka sig 365 dagar över året tänker jag.. 🙂 Eller så är det en hela en sorts globalpsykologisk grej för att döva vårt samvete? Nu är det nog bäst att jag håller tyst… mmm. Tänk om det varit förra lördagen då? Mitt i melodifestivalens final?

Egentligen tycker jag att det är väldigt skönt att släcka ner och koppla ner. Finns inget bättre än strömavbrott så länge man har värme och vatten. Den där sköna tystnaden när surret lägger sig och allt blir stilla.

Miljöfrågor är livsviktiga och jag har varit mycket aktiv tidigare. Tills jag plötsligt en dag inte orkade längre. Nu tar jag mitt eget ansvar varje dag så gott jag kan och förmår och det får räcka så. Och så får jag hoppas att andra också gör det. Med eller utan en liten puff.

PKnox_SunshineSummertime_Flower1

No Comments

 • Memelie
  24 mars, 2013 at 12:11

  Oj vad fin du var i den koftan!!!

  Kram!!!

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 12:29

   Tack! Det är en härlig färgklick som jag sålt tyvärr. 🙂
   kramar

   Reply
 • Trebarnsmamman
  24 mars, 2013 at 14:56

  I den klimartsmarta andan vill jag tacka för den fina Ka-chingen som damp ner i brevlådan häromdagen. Att köpa begagnat är ett klimartsmart val som jag gärna använder mig av.

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 16:58

   Härligt att höra att den kommit fram till dig.
   Och klimatsmart till max.
   kramar!

   Reply
 • Helena
  24 mars, 2013 at 17:32

  Kloka tankar! Och visst är det så att miljötänket måste finnas med var dag för det ska bli någon skillnad och ge resultat.
  Ha en fin kväll!
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 17:40

   Du med.
   Kramar!

   Reply
 • Krannina
  24 mars, 2013 at 19:45

  Du är klok!

  Vi släckte ner igår och försökte förklara för barnen – inte lätt, men tror de förstod lite grann.

  Kramar

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 20:10

   Det är så mysigt att släcka ner med barn och bara sitta och mysa. Det är ju svårt tycker jag att förklara för barn utan att skrämma livet ur dom med miljöförstöring och dess konsekvenser. Inte helt lätt som du säger.
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Maja
  24 mars, 2013 at 19:51

  Om var o en gör det man kan i sin takt o efter sina förutsättningar är det ett stort steg i rätt riktning. Bra så!
  kram!

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 20:11

   Det är det verkligen.
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Tess [NinaTess & Stilistla]
  24 mars, 2013 at 19:57

  Vackra blommor.
  // Tess.

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 20:12

   tack fina,
   Hoppas du haft en bra söndag.
   Kramar

   Reply
 • Hilde
  24 mars, 2013 at 20:07

  Jag kan bara hålla med. Här försöker vi att vara så gröna som möjligt i vardagen, men för en 5-åring som hade lärt om Earth hour på dagis var detta hur spännande som helst. Han kom hem med en ritning där han hade fått personalen att skriva ”jag lovar att släcka alla ljus” sen hade han skrivit under 😀 Han tyckte dock det var tråkigt efter en kvart…
  Kram

  Reply
  • Lingon
   24 mars, 2013 at 20:13

   Så sött.. 🙂 🙂
   Kramar och må så gott

   Reply

Leave a Reply