Lingon om.....

en ny sport och Swivel dress

God Förmiddag!

Tillåt mig presentera…..den nya sporten….trmmm trmmmm. – Tågfotografering. 😀

Konsten att ta bilder genom fönstret när tåget rullar. Där sitter man som en fåne och väntar andäktigt på att det rätta rapsfältet ska dyka upp och förevigas, stationer och buskar kommer emellan och skymmer och inte tala om alla de bilder som bara blir ett grönt blurr?

Eller när man får totalt frispel och inser att den perfekta vyn är på andra sidan vagnen och man gör en snabb förflyttning till sätet tvärs över gången med blicken vilt stirrande ut genom fönstret. Vacklar snabbt över dit, inte särskilt graciöst men snabbt och ignorerar undrande blickar från morgonsömninga medpassagerare. -Klick! Där satt den, nästan.bra.bilden på rapsfältet som får duga för nu.

Kvar lämnas en känsla av fotoklåda och att våren och tiden rusar alldeles för snabbt nu och att jag vill föreviga den på bild, varje uns, varje doft och intryck som kittlar min enormt vintertrötta själ. Trött på grått. Som det i och för sig är idag fast varmt och klibbigt. Men det gör inget alls för det är ju vår och den har bara börjat. Jag hinner nog.

Vi nordbor liksom – utsatta för naturens egen ketchupeffekt.

Sen var det något om Swivel dress jag skulle skriva om men det får trots allt bli i nästa inlägg. 😀

Kramar och ha en fin dag, njut våren

No Comments

 • Anne

  Å hihi jag ser dig framför mig bökandes omkring för att få bra bilder 🙂 och hurra – du har lagt tillbaka min favoritheader!
  Kramar

  • Lingon

   Hihi, det kan gå vilt till på tåget…:-D
   Nu har jag lärt mig vilken sida jag ska sitta på dessutom så jag hoppas inte jag behöver göra fler fjantmanövrar..
   Kramar och vad kul du gillar headern

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Ja, sen jag började blogga så fotar jag ännu mer än innan. Omgivningen är nog ganska van att det mesta ska fotas, numera. Ser oxå andra som gör likadant, kan det vara bloggare mån tro:))
  IPhonen är oumbärlig.
  Fina bilder du fått på de underbara gula fälten.
  Ha en bra dag!
  Kram på dig!

  • Lingon

   Visst är det så att bloggen gör att kameran åker fram. Har du varit på bloggmiddag någon gång? 😀 Då talar vi total galenskap så man nästan blir utslängd från restaurangen – allt ska fotograferas, maten, deltagarna, miljön, drycken, efterrätten. Haha. Ja, helt underbart dumt egentligen.
   kramar och ha en fin eftermiddag

 • Annelie

  Åååh du rara människa!! När skall NÅGON.. förstå din storhet???!!
  Själv mår jag skit men det kvittar just nu..
  KRAMAR från mig o lilla flocken!
  (en liten bondkatt är inte så dumt alls..)

  • Lingon

   Tack snälla du….<3<3<3
   Och vad tråkigt att du har det dåligt, önskar jag kunde flyga förbi med lite sol och en go fikakorg till dig.
   Kramar och ja....det kanske blir en katt så småningom här hemma.
   Ta hand om dig.
   <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *