Pyssel+Handiwork

Fynd på antikmässan

God Morgon!

Jag tänkte skärpa till mig och blogga lite mer regelbundet. 🙂 Jag saknar när jag inte hinner med ju. Här är ett av mina fynd från antikmässan som jag inte visat upp än. Ett vackert fat från Jani Keramik.

Jag har nog skrivit om JaNi förut och tidigare samlade jag lite försiktigt på små fat och skålar. Egentligen försöker jag att inte samla på något alls men så dök det här fina fatet upp på mässan och jag var fast. Så himla underbart!

Så jag slänger ut den spännande frågan? Samlar du på något och i så fall vad? (jag har ju min kollektion av Nora Robertsböcker, över 120 st….ehrm.)

Ha en fin fredag!

10 Comments

 • CreandoPhoto

  Japp, jag samlar på kaffemuggar har jag upptäckt 🙂 Svartvita muggar från överallt som alla hänger på en koppställning i köket. Det bara blev så för jag kan liksom inte låta bli dem när jag hittar någon snygg. Och någon som är skön att hålla i! 🙂

  Och du – klart jag kan ta mig till Skåne om ni vill boka fotografering. Tar väl inte mer en ett par timmar till Lund om jag inte minns helt fel. Så är du sugen, skicka ett mail! 🙂

  Ha bästa helgen!
  Kramar Kicki

 • Nära vill jag leva

  Vilket fint fat du köpte. Själv är jag ju en samlande människa, jag tycker om samlandet, letandet, strosa på loppisar och antikmässor. Mitt samlande sträcker sig från gamla lapptäcken, det äldsta från slutet av 1800-talet, korgar, gamla plåtburkar, Gunnar Nylunds djur, klänningar, jag har en gräsligt stor samling av sådana där engelska parhundar (hm, undrar just varför), jag har samlat pelargoner men de flesta gillade inte flytten till detta hus och finns nu i pelargonhimlen. Har just upptäckt att jag har en samling gamla ishinkar, mycket märkligt. Så samlar jag ju på stenar och öar. Öarna reser vi till.
  Kramar och hur knäppt låter inte det här men så är jag medlem i Nordstjärnan också.

 • Sanna

  Jag samlade ett tag seriöst på 50-60 tals keramik och särskilt Lisa Larsson figurer. Nu har jag delvis tappat intresset eller rättare sagt jag väljer att lägga pengarna på annat men nu pryder de flesta figurerna Ebbes rum. Passar perfekt där. 🙂 Och ja hinna blogga det är då inet lätt men jag försöker göra det när han sover tex. Behöver liksom den egentiden då och då. Ha en fin helg! Kramis

 • Sofia

  Vad fint fatet var! Som akvarell! Fint till dina pastell Mateustallrikar tänkte jag genast 😉 Ja jag samlar allt… Det började redan när jag var liten med fjärilar sudd och bokmärken, sen har jag fortsatt! Det är som mani om det blir mer äm en aav något så kan det kompletteras! Fokus flyttas lite då och då när jag känner mig lite nöjd med någon samling Porslin Blåvita sekelskiftesvaser från rörstrand tvättserviser gamla burkar gamla täcken vackra ting rent generellt kan man nog påstå Ofta samlar jag i grupper man kan inte ha en vacker fattimanssilverljustake utan det måste bli en grupp av 3-5-7…12 osv. och så var det Odd Mollysar då…. Kram

 • Runa

  Fantastiskt fint fat!! Jag är också svag för fint porslin….tittar alltid efter Stig Lindberg eller Lisa Larsson på loppisar (hittar sällan något). Har samlat på porslinskannor…kravet är att de ska ha en fin form :-). Försöker hålla nere på samlandet och nu är det länge sedan det blev något tillskott i den där samlingen…men jag gillar mina kannor…. Ha en underbar helg, Kram

 • Flipfloppan

  Ja men såå fint fat! 😉 Jag samlar ju på t ex Mandelkvarnar, Skivor av vissa artister, Washitejper och tydligen även julgranar, fast det inte är medvetet. Finns säkert mer..Ha en fin Fredag, jag kollar hockey på arbetstid. Mkt Bra! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *