Julen,  Tunga grejor

Varit snäll i år?

Har jag varit snäll i år? Det är kanske dags att börja fundera på det. Jag tror jag varit ganska snäll? Inga större raseriutbrott eller utfall i onödan. Jag har inte ätit min spenat förstås, jag får ont i magen av spenat, men det mesta annars äter jag snällt. Frågan är väl egentligen om man måste vara snäll för att tomten ska komma?

Men egentligen är det väl inte det jag ville prata om. Jag både älskar och hatar julen på en gång. Ett känsloladdat spektakel som inträffar när det är som mörkast. Något som kan vara ljust och fint och värmande. Men också tomt och ensamt.

Både och. Jag saknar min egen familj så in i bomben, och jag saknar de familjerelationer som inte blivit av.

Jag vill förlåta dig för allting som inte blev av.

Av många olika skäl. Någon som bor för långt bort. Någon som inte finns med här längre. Någon som inte tycker om mig särskilt mycket. Någon som valt bort mig.

Till julen kommer allting till sin spets. Allting är plötsligt så klart. Precis som det är. Och det är så lätt att lasta sig själv och känna sig misslyckad.

Fast jag är inte misslyckad. Jag har bara sorg på familjefronten. ♥

Okeeeeeej? Tant Djuping här bara pyser ut lite julångest. Inget farligt och jag har faktist en helt ny bonusfamilj också som följde med pojkvännen in i mitt liv, två galna kattdamer och mycket andra trevliga människor i mitt liv.

Det är bara svårt med julen. Jag både älskar och hatar den.

12 Comments

 • Fiona

  Julen är vad den är. Ibland är det skönt att bara rymma iväg och slippa allt. Även om man vänder och vrider, slår knut på sig själv för att vara alla tillags så blir det fel och någon sitter surar…
  Är så glad för att du fått en så trevlig bonusfamilj 🙂
  Kramar

 • Titti

  Ja det är ju så att vi ju väler att åka bort över helgerna sedan några år tillbaka.
  Sedan min pappa dog känns det bäst så…..allt för mycket ”strul” annars!
  Är säker på att du får en fin jul.
  Kram Titti

 • Flipfloppan

  Ja, kluvet! Älskar pytet, ljusen och värmen, men även om jag har stor familj, är det lätt att känna sig ensam emellanåt, men det positiva överväger nästan alltid som tur är. Och du har fått mail? Kram,

 • msemschen

  Fina du, du måste lägga det ifrån dig. Du kan inte bära sorg som någon annan skapat! Ja jag vet att det är svårt men det går att stänga dörren även mot familj, iaf när familjen inte vill ha en med.
  Ta in pojkvännens familj och låt den kärleken de delar omfamna dig med värme. Fokusera på det positiva och låt det gamla vara.
  Kram och kärlek

 • Anne

  Min finaste bästa lillasystervän tänk på alla som faktiskt aktivt valt dig och som håller oändligt mycket av av sitt Lingon. Förstår att det är svårt att inte snudda vid det sorgsna och jag skickar tusen kramar. Saknar dig alldeles väldigt <3

  • Lingon

   kram och tack för finaste kommentaren ever! Ja, jag ska tänka på alla som faktiskt har valt mig för att de vill ha mig i sitt liv. 🙂 🙂 Pepp!
   Kramar och trevlig kväll, saknar dig med <3

 • Helen

  Nej du är verkligen inte misslyckad – speciellt inte p g a andras val.
  Vi firar jul ensamma varje år ( i år firar jag t o m på jobbet) trots släkt i annan stadsdel.
  Deras val och delvis vårt – mest förlorar trots allt de på det som inte får fira med väldens underbaraste G.
  Jag har t o m firat julafton helt ensam efter eget val och jisses vad det var provocerande. =)
  Julen får bli vad vi gör den till helt enkelt och det är ok att ha sorg på familjefronten.
  Jag saknar EN familj – inte min, men EN familj.

  • Lingon

   Tack fina och jag önskar dig bästa julen!
   Jag behövde pysa ut lite ånga här och ja, släkten är värst. 🙂
   kramar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *