Fotografi,  Hem & Trädgård,  Trädgården

Blå lavendel och humlesurr

Vi kan väl bada i blått en liten stund? Jag älskar de blålila lavendelbuskarna extra mycket i år. Kanske för att jag hade tanken att riva upp dom och börja om med något annat. Men så blev det inte för en näve kogödsel gjorde att det blommar på och ser härligt tjockt blått ut. Kanske är det solen som värmt extra bra i maj och juni? Hur som helst så är lavendeln här för att stanna.

De här bilderna tog jag häromkvällen när solen höll på att försvinna. Bin och humlor jobbade in i det sista och jag satt stilla på en uppånervänd plåtspann och försökte ta några fina bilder. Det blev inte som jag tänkt men fint ändå. 🙂 Jag har en ny kamera, en Panasonic Lumix GX-800 som jag håller på att bli kompis med. Den är liten och lätt och jag har tänkt att jag ska filma med den och göra små sommarkortfilmer. Fast nu går det nästan lika bra att filma med mobilen tycker jag, så kanske var det ett onödigt köp. Å andra sidan är den lätt och ledig att ha med sig, kan bara finnas med i handväskan.

Några dagars jobb kvar, sen kan jag sitta och hänga hur mycket som helst i trädgården. 🙂

En av semesterplanerna är att åka till Akvarellmuséet i Bohuslän, det skulle vara jättekul att se. Jag älskar akvarellmålningar och se hur färger flyter i hop i det där lätta, transparenta ljuset.

Min mamma målade mycket akvarell så jag är ganska hemma i hur svåra teknikerna är…och vad färgerna heter och hur kul det är att blanda till rätt färg. Det är mitt gebit det, färgblandare! Eller möjligtvis ljudblandare för det är ju det som jag jobbar med. Kanske skulle jag till och med leta fram färglådan till semestern? Vi får se…

Men för nu….några dagar kvar att jobba och en hisnande fotbollsmatch i morgon så det blir nog en bra vecka och så är det dags att premiärbada. Jag har inte gjort det än…skäms.

Ha en underbar kväll. Kram L

2 Comments

  • Asta

    Ja, det börjar bli så att mobilen, som man alltid har med sig, blir bättre och bättre. Den ”riktiga” kameran används allt mindre. Var på Akvarellmuseet i påskas. Bodde där i tre nätter. Hänger dock väldigt mycket på vilken utställning de här vilken typ av akvareller du får se. När jag var där var det Alfons Åberg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *