Trädgården

Trädgårdsrapporten

Vad gör man en lördagförmiddag när regnet hänger i luften och frukosten kallnar? Jo en snabb runda i trädgården för att se vad som växt upp i veckan. Ibland går tiden så fort att jag glömmer att kolla varje dag och det känns inte riktigt bra. För vissa dagar känns det som det händer grejor i trädgården bara över dagen.

Jag trodde att det här skulle bli en strandiris men tydligen har jag satt jätteallium och sen glömt bort det. 🙂 El Braino det är jag det.

De är hursomhelst urtjusiga och höjden är nog ca 140 cm. Jag ska sätta flera i höst.


Annars så börjar aklejorna blomma försiktigt och Espressonävan kör fortfarande på även om det är lite torrt i trädgården just nu. Det känns lite som en mellanperiod innan juniprakten kommer, som det nästan har stannat av lite av kylan och visst det är ju bra på sätt och vis att det går långsammare….

…..men även jag vill hojta högt efter värmen. Nu får du se till att pallra dig fram för det är kallt.

Klätterrosen på utsidan slår alla växtrekord just nu och jag måste försöka knyta om den innan brevbäraren tröttnar på mig. Men det bådar gott för en magnifik blomning och jag funderar på att ha tårtkalas i rosenträdgården om ca en månad. Då är det nog täckt med ljuvliga blommor. Tårtkalas och rosor.

Ha en fin helg önskar jag dig som kikar in. Jag ska återgå till hammare och spik och kanske leta fram långkallingarna. 🙂 Eller inte.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *