Fototekniskt,  Katter

Det börjar närma sig

I morgon är det dags för katt och brandmansfotografering nr 1 inför 2016-års almanacka.

Jag är lite spänd på det hela för jag vet hur svårt det kommer att bli och hur alert jag måste vara. Katter gör ju som de vill. Och brandmän kan vara distraherande. 🙂

Så fram med kameran och träna lite tänker jag. Och då vill jag gärna göra det i svåraste miljöerna med svagt och omväxlande ljus. Motljus, spotlights som blänker och mörka skuggor.

På något sätt när det är som svårast och mest omöjligt så lär jag mig mest hur jag ska ställa in kameran och kompensera. Hålla den stilla och andas ut låååångsamt.

Helt enkelt jättekul och sen när det är bra förhållanden och ljus så är det bara att fota. Enkelt och lätt. Förhoppningsvis.

650

Mina pälsklingar fick vara stand-ins och ni ser hur stora pupillerna är? Det är för det var så mörkt när fotot togs. Riktigt skumt i hallen. Vi höll på en liten stund tills det var mycket mer intressant att titta på fåglar i genom fönstret.

_DSC4413

Lilla Doddan.

Det här är bästa kattstället just nu. En gammal slaktad lampskärm som jag hade sparat i garderoben och så har jag slängt en utsliten blus över som ger lite lagom skydd i skrömslet.

 _DSC4526

Nu packar jag det sista inför i morgon och mitt vita vinterträd får följa med som rekvisita. Doris har vält det ett par gånger i kväll bara för att crashtesta så det är säkert att använda. Såklart.

Trevlig helg önskar jag dig som kikar in här och vi hörs snart igen. ♥

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *