Lingon om.....

Slow Blogging & en nöööörd

Godkväll,

Här var det blått, massor med blått från Flippis och min tur till havet för ett par veckor sedan. Det var en helt makalöst fin dag och eftersom hon ofta riktade sin kamera mot skyarna så hängde jag på och siktade på första bästa fiskmås som flög förbi. Många fågelbilder blev det och väldigt spännande att kika i kameran efteråt för jag hinner inte ens gissa om de fastnar på bild eller inte. Det går så fort.

 

Jag har funderat. Som alltid när jag varit ledig ett par dagar så kastas perspektivet om. Tiden hemma mot tiden på jobbet och hur jag lever mitt liv. En analys börjar och jag funderar på hur dagens timmar fördelas, jag skulle kunna skriva livspusslet men jag gillar inte det ordet. Jag vill hellre säga livsmöjligheter fast på något mer käckt sätt.

Jag äger mitt eget liv. Kan du säga det till dig själv? -Jag äger mitt eget liv, min egen tid.

Oftast tycker jag inte att jag kan varken säga eller känna så. Men jag önskar att jag kunde. Så jag tränar lite på att försöka äga mitt liv.

Jag gillar att sitta ner och ha datorn igång, lära mig nya saker. Producera. Men mitt jobb dagtid är stillasittande så att även datorhäcka på kvällen duger inte åt kroppen. Det syns och jag mår så mycket bättre när jag rör mig.

Jag vill hinna med båda. Allt. Och det finns en ständig konflikt inom mig om bör och borde om massor med saker. Så jag lägger av med det. Jag är trött på att just pussla och kompromissa och släpper taget om många ambitioner och saker jag går och drömmer om. Istället tänker jag ta hand om mig själv lite bättre. Släppa datorn. Ihhhhh. Jag är ju nöööööörd. 

Fniss. Ja och den här nöööörden skulle därför sluta förklara sig och gå vidare och berätta om Slow Blogging, ett koncept som jag helt och hållet anammar från och med nu. Du kan läsa mer om det här på Decor8 där det förklaras på ett bra sätt.

Lär gärna mera här på länkarna nedan.

Men framförallt var det Anna-Malin med vackraste Helt Enkelt som skrev om det här för en månad sen och jag har gått och tänkt på det sedan dess och har till och med lagt till en egen Slow Blogging läslista i sidebaren. Bloggar som inte uppdateras så ofta men som är guldkorn. 🙂

Jag kommer att finnas här men med ett långsammare tempo och på många områden i mitt liv vill jag ha det mer enkelt, mer långsamt. Mer tid till att tänka, fundera och få inspiration utan att stressa, och mer tid till att utföra, göra och nörda. Gå på djupet och stanna kvar där en stund och kolla läget istället för att simma snabbt i ytvattnet så det stänker.

Och framför allt vill jag vara mer närvarande i mitt eget liv. Lugn och närvarande.

Med alla dessa ord och blå bilder säger jag godkväll och önskar dig som läser allt gott.♥

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *