Trädgården

Bara bjussa på blommor

Måndag och jag är ledig min sista dag för den här perioden. Solen strilar sig igenom träd och buskar och jag inspekterar jorden och vad som döljer sig där nere i skuggorna.

DSC_5121_1 kopiera

Ljuset har ju en förmåga som är oslagbar. Att kunna tränga igenom, leta sig fram och belysa det lilla.

Jag lullar omkring med kamera och kaffekopp och försöker ignorera att telefonen ringer. Måndagen inkräktar och jag förväntas vara på plats och styra och rodda som vanligt. Det går inte så bra att ignorera utan jag ringer upp, kollar läget och pratar lite, fixar och löser klistriga klumpar till problem.

Lite synd men det är ju så det är. Inte lätt att vara ledig måndagar för det känns som man fuskar och är allmänt oledig. På något sätt lever vi i en kollektiv tidsuppfattning tror jag. Annandag Påsk är ju en måndag men då är många fler lediga och då kan jag känna mig mer ledig också.

DSC_5146_1 kopiera

Rabatten blommar gult och jag hittar en krocketpinne av modell vintage som är så vacker och delar bilden i två delar. Ena sidan gulgrön och den andra blåröd.

DSC_5156_1 kopiera

Några av de finaste vårblommorna jag vet är blå balkansippor som jag brukar köpa i kruka och stoppa ner i jorden. Dessa vet jag inte om de är vanliga blåsippor?

DSC_5160_1 kopiera

Om en stund ska jag ut i trädgården igen och kratta lite löv och bara ta det lugnt. Sköna lediga dag och det är ju bara att stänga av telefonen? Vågar jag det tant Ansvarsfull?

DSC_5165_1 kopiera

DSC_5168_1 kopiera

Några lila med dubbla blommor också. Så söta.♥

Ha en finfin måndag så hörs vi nog lite senare.

h

6 Comments

 • Bettina

  Ser alldeles underbart ut! Här har vi fått snöblandat regn idag! Önskar dig en fortsatt fin vecka! Kram

 • Flipfloppan

  Efter som du ställde frågan…av bladen att döma på de fina bilderna, ser det ut som blåsippor och det är ju inte illa. Älskar att de är så blå om du förstår, Som Scillan. Kram och du har haft bättre väder än vi hade här idag.

  • Lingon

   Vad kul att höra att det är blåsippor. 🙂 Ljuvliga och jag älskar blått och längtar tills pärlhyacinterna kommer upp. Även om jag har många vita också.
   Vädret har varit ganska ok på eftermiddagen men nu tycker jag att värmen ska komma tillbaka ordentligt.
   kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *