Inredning,  Julen

Återvinning av julen

Godkväll! Mitt kamerabatteri sa just tack och hej för en stund så jag återanvänder ett par bilder från förra julen. Och då kom jag på att jag skulle kunna berätta om min julgran som jag köpte förra året i kruka. Den har övervintrat eller översomrat mer korrekt i en hörna av trädgården och mår hur bra som helst. Under sommaren lät jag den stå lite skyddat och vattnade krukan lite då och då, enda missen var att den fick lite väl mycket skugga och slutade växa nere på ett ställe. Men det tänkte jag åtgärda med lite kärlek. (gödning)

Vad det är för sort kommer jag inte riktigt i håg men jag gissar på Cedrus Atlantica, eller Cedrus libani.

Det enda som jag tror man behöver tänka på är att har man tagit in den så måste den härdas av innan den kommer ut igen. Inte ställa ut i minusgrader direkt från vardagsrummet alltså. Fast för mig blev det illa tvunget då en myrstack vaknade till liv i krukan någon gång i februari och då åkte granen ut.

Så jag och min lilla julgran firar två jular och jag försöker komma lite mer i julstämning genom att koppla av och bara vara. Det går ganska bra tycker jag och framför allt får jag fylla på mitt ensamhetsbehov innan den stora sociala julhelgen börjar med mycket människor runt om kring. Och nu tänker jag fira att årets kortaste dag är slut och i morgon börjar det bli ljusare igen. Äntligen!

Trevlig kväll!♥

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *