Natur,  Trädgården

Bara lite trädgårdsporr

Jo men visst. Jag sa p-ordet och det är dags att fläska på med ett antal trädgårdsbilder för nu händer det grejor. Den första skira vårblomningen är förbi och det känns som växterna spänner musklerna och bara sätter fart uppåt.

På temat jag smäller av så vackert har vi Espressonävan som blommar i mjukt rosalila.

Här lite mer utzoomad och jag gillar denna bilden med lite mörkt och myllrigt och mustiga färger.

Framför nävarna trängs förgätmigej i blått och rosa. Jag köpte rosa för ett par år sedan och de förökar sig och byter färg lite som de själv vill. Efter blomningen brukar jag rycka upp hälften och flytta runt lite i rabatten för även om de sprider sig som pokker så är de lätta att ta upp. Värre med växter som svetsar fast sig i marken.

Och gillar man blått….

…..så blir det blåare och härligt. 🙂


Sen kommer vi till det vita och Löjtnantshjärtan som är en av de ljuvligaste perenner jag vet. Skir och ljus och i solen bara helt ja…just det ljuvlig.

Mitt eget hjärta blöder lite för kärlek och ändrade förhållanden men jag reser mig och går vidare precis som våren trillar in i sommaren snart. Jag kör bara lite på halvfart.

Och i morgon ska jag tanka kärlek ordentligt får då gifter sig två fina och jag ska vara med. ♥

Min röda klematis får avsluta trädgårdsrundan och den har blommat ordentligt en omgång nu och kommer förhoppningsvis igen lite senare i sommar.

Jag tror det ska sättas ett par klematis till i sommar, kanske en vit eller en limefärgad eller båda?

Trevlig kväll önskar jag dig som kikar in och hoppas du fått sol på näsan idag. ♥

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *