Lingon om.....

Kvällsselfie och lättad

Tack för alla fina kommentarer och pepp i förra inlägget.♥

Dags för en liten tramsselfie tänkte jag och drar en lättnadens suck för idag har Misseman varit hos veterinären och blivit omskött. Han blev sövd och nu ska jag ge honom piller i hela 20 dagar. Om ni inte vet hur man ger en katt piller så finns det väldigt bra beskrivet här….

Hur man ger sin katt ett piller

 1. Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
 2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.
 3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.
 4. Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
 5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in maka/make från trädgården.
 6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
 7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
 8. Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
 9. Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
 10. Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
 11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
 12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.
 13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.
 14. Be din maka/make köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.
 15. Ring veterinären och be dem hämta kattjäveln. Kolla med ditt lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.

Hur Man Ger Sin Hund Ett Piller:

 1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Här pratar jag lite med min granne och tunikan med blommor är från GudrunS.

Ikväll händer det inte så mycket mer än att jag passar katt, pjoskar med katt och ojjar mig med katt. Han är fortfarande snurrig och orkar inte riktigt gå uppför trappan än så jag får rycka ut och bära. Lilla skrutten. Som tur är har han ätit och verkar inte vara helt apatisk iallafall även om han är otroligt slö och seg.

Ha en fin kväll därute, här har värmen kommit tillbaka. Så härligt.♥

10 Comments

 • Adela

  Haaaaa du söta tjej! Exakt så är det…nästan!
  Skulle ge mina voffs sin medicin i går kväll, men de är så stora och luktar bläk de tabletterna så det är inte så lätt med dem heller…lite kattvarning på dem;:))
  Du är så söt i din blommiga klänning i alla fall!

  Kramar
  Adela

 • Sofia

  Vad rolig du är den guiden behövdes 😉 Min teori efter att ha jobbat med stora djur är att det bästa sättet är att vara ganska brutal under en kort stund 😉

  Kung fu grepp på katten öppna gapet tryck ner tablett i halsen klappa intensivt på huvudet tills den sväljer låssas som inget hänt titta bort när kattens skuldingivande blick väntas möta en och så är det klart – lite som att rycka bort plåstret från det håriga benet istället för att dra långsamt helt enkelt 😉

 • Linda G

  Ja herregud! Låter lite som när V hade borrelia och vi skulle plåga i honom Kåvepenin tre gånger om dagen! Det var INTE roligt! Kram

 • Anette

  Ha ha hi hi!
  Skrattade så magen ömmar! 😀
  Tack för den! Det var just vad jag behövde ikväll!
  Ha en skön helg! Kram

 • Milottan

  haha, den är rolig! Och ja, precis så får jag in piller i Isa! Eller leverpastej går också utmärkt. 😉 Igår kokte jag kycklinglever till henne som jag sedan skar i småbitar och torkade. Gillar katter också. Hon gör allt för att få en bit. Sonen har lärt henne ”give me five” på det. Ha en skön lördag. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *