Lingon om.....

Nyutslagen bokskog

Hej igen!

Jag försöker lägga ut lite bilder från veckan i efterskott och här är det bokskogen som står på tur. Finns det något vackrare ljusgrönt? När jag var barn var det min absoluta favoritfärg och till sist när mitt rum skulle fixas så blev det grönt i olika nyanser och mönster.

Det måste varit i måndags? Bilen styrdes ut mot Fulltofta och kaffetermosen fick göra premiärtur tillsammans med en liten picknickfilt. Magiskt fint väder och så varmt vi har haft det.

Min farmor brukade tjata om bokskogen och hur hon så gärna ville ta en tur varje vår för att andas och se färgerna. Och jag förstår precis nu.

Selfie!

Jag vet inte hur långt norrut den växer? Skåne och Halland och så lite blandskog i Småland om man ska tro Wikipedia. För mig som kommer från mittskåne har bokskogen alltid varit ett självklart inslag och inte är det särskilt platt här heller. 🙂

trevlig kväll.♥

6 Comments

 • Helena

  Ååh, bokskogen växer vacker i Blekinge också! 🙂 Allra vackrast är den på Ryssberget precis på gränsen mellan Blekinge och Skåne. Så värt ett besök just denna tiden! Vi har i flera år varit just där och njutit av det skira, ljust gröna…
  Kramar fina Lingon och ha en underbar helg!

 • Flipfloppan

  Jag tillhör också de som alltid vill åka ut till bokskogen på våren och se lövsprickningen, men det är ju alltid fel tid, då det är bråda tider i trädgården och annat, så tack för ljuvliga bilder, Kramar

 • Lotta

  Jag håller med Helena. Allra vackrast är den i mina trakter. 😉 Ryssberget och Vångaberget som går runt byn är otroligt vackra.
  Tyvärr kommer jag inte mycket ut i skogen men skulle behöva det.
  Just nu ger skogen hopp om liv. Nyutslagna löv har en absolut vackraste gröna färgen. Även om jag älskar skogen när den skiftar i rött, orange och mörkgrönt så är det något speciellt med vårens skog.

  Måste säga att ni är fina ihop. Roligt se dig glittra.

  Kram

 • AnnaSC

  Där var vi o njöt i påskas. så underbart! o nej inte särskilt platt märkte vi när vi titt som tätt fick bära omkring på Axels rullstol över stockar o stenar (o andra hinder). 🙂
  kram <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *