Lingon om.....

Att känna sig ful och okvinnlig, vad är det för något?

DSC_1887_1

Spegel spegel på väggen där….

Jag har liksom av någon anledning känt mig så risig sista tiden. Ovårdad och okvinnlig och dessutom ungefär hundra år gammal. Vad kommer det i från?

Kanske att jag hade två födelsedagsfester där jag inte hann piffa mig till någon av dem. Kanske för att jag har inflammation i hälsenan och haltar fram med skoinlägg och ett par slitna jympadojjor.

DSC_1894_1

Kanske helt enkelt för att jag oftast inte piffar mig alls. Av ren bekvämlighet. Men ibland känner jag mig tydligen för bekväm och behöver lite piff. Ett par nyrakade ben, insmorda med bodylotion som känns lena och kanske fila till mina naglar lite fint och sätta på ett vackert lack.

Eller som idag när jag fick på mig en klänning från Marimekko och mitt chanelläppstift i den perfekta röda färgen som dessutom luktar så där gott så jag känner mig som en filmstjärna nästan. Det doftar Hollywood och Marilyn Monroe. 🙂

Vad är detta för yta? Som jag tydligen behöver ibland. Intressant.

Jag är aldrig särskilt hård emot mig själv i tanken. Det tycker jag är onödigt. Och så har jag en fin kille som gillar mig precis som jag är. Fin eller opiffad. Överviktig eller normal.

Men jag vill känna mig fin. Och just idag räcker det inte med min insida utan jag behöver utsidan också för att den känslan ska infinna sig.

Vilken tur att det fungerar? 🙂

Kramar och trevlig kväll

16 Comments

 • Bettina

  Ja var kommer det ifrån? Är man fin på insidan så är man vacker på utsidan också, det liksom strålar igenom! Men jag måste säga att du har en synnerligen snygg utsida idag! Kram och en riktigt fin helg!

 • Hilde

  För mig pendlar det åt båda håll. Självklart är det viktigast att var fin på insidan, men jag tror att det behövs en balans av båda för att må optimalt. Sån är jag 🙂
  kram

 • Sahra

  Tycker du är kanonsnygg och så är det väldigt trevligt att se dig i något annat än OM. Ha en fin helg. Kram snygging

 • msemschen

  Att få göra sig fin på utsidan för att man känner att man vill är helt okej. Du vet ju att du är den du är för vem du är och inte hur du ser ut. Själv förstår jag dock inte vad du menar för du är alltid lika fin och färgglad.
  Kram

  • Lingon

   Tack vad snällt sagt Emschen. 🙂 Jag menar att kroppens insida och utsida nog hänger i hop för mig. Som kropp och själ. Båda behöver näring av varandra och en balans.
   Kramar och ha en fin helg!

 • Helena

  Så där kan jag med känna mig ibland, även om jag är älskad för den jag är. Oftast i slutet i vintern när annat är jobbigt och trist. För min del hänger det nog ihop. Men så kan det räcka med en vacker klänning och läppstift 🙂 Jag känner igen det 🙂
  Kramar och ha en fin helg!

 • Karen

  You look beautiful to me. The dress is super flattering and I love the lipstick. Don’t be so hard on yourself…Spring has a way of clearing out all of the negativity. Sunshine and a pedicure can help to make you feel better about yourself. I was feeling down this week and had my toes painted. It worked wonders 🙂
  Kramar,
  Karen XOXO

  • Lingon

   Oh, the first toepaint. I want it now. In winter I don´t do it that much.
   Många kramar och hälsningar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *