Menu
På bordet / Pyssel+Handiwork

Kvistar och vår

På teamat lite dreamy fredagkväll. Jag har tänt lite ljus och lyktor för missen är ute och då passar jag på.

Min granne gav mig ett par äppelkvistar och några forsythia som jag försöker driva inomhus. Det är första gången jag försöker med det så jag kollar varje dag om det händer något med knopparna och faktiskt så växer de.

Jag googlade och om du är sugen att prova plocka in kvistar så gäller ca 3 cm snittyta, vattentemperatur ca 50 grader och duscha med vattenflaska emellanåt så inte pinnarna torkar ut. Byta vatten någon gång i veckan och snitta om. Jag gillar experiment. 🙂

Helst vill jag ge mig ut och fixa ett par körsbärskvistar men det är för mycket snö framför det trädet och jag når inte upp.

Ikväll tar jag det lite lugnt och dreamy, tant pms hälsar på och jag vill helst bara försvinna en liten stund efter en dag som varit som en comic strip. Så jag dricker kaffe och tittar på mina ljuslyktor och laddar om för att piggna till lite senare.

Hoppas ni har det bra därute.

Och såklart en extra hälsning till Linda G och Josanne.

 Trevlig kväll!

7 Comments

 • Lotta
  31 januari, 2014 at 18:16

  Vackert. Mamma gjorde alltid så. Plockade in kvistar. Man blir så glad av att se knoppar. Speciellt när det är snö och kallt ute.
  Ha en härlig fredagskväll.

  Reply
 • Vikkan
  31 januari, 2014 at 19:25

  Forsythia som är så gult och vackert! Hoppas ditt experiment lyckas!
  Jag fick en gren forsythia av en väninna för några år sedan som jag helt sonika bara stack ner i gräsmattan. Den slog rot och första våren fick jag kanske 2-3 blommor. Andra våren fick jag noll, eftersom mina tvillingar brutit av varenda skott. Tredje våren fick jag betydligt fler blommor, fler än jag minns antalet på. Nu i vår hoppas jag min lilla men naggande goda forsythia skall ge mig ännu mer blomsterprakt att njuta av.

  Hoppas du får en mysig fredagskväll PMS:en till trots! <3

  Kram Vikkan

  Reply
 • Hilde
  31 januari, 2014 at 20:22

  Hoppas du lyckas med kvisterna! Det ska i alla fall blir kul att se hur det går. PMS ja, det är verkligen inte roligt vad som händer med kroppen just då. Ta hand om dig, och skäm bort dig lite extra i dag.
  Kram

  Reply
 • Flipfloppan
  31 januari, 2014 at 20:34

  Men va? så komplicerat? Jag brukar plocka ute i Paradiset vad som finns tillgängligt där folk lagt sitt beskurna,, de får vatten, visserligen varmt, men sen bryr jag mig inte mer och det funkar nästan alltid. Fast det är klart något senare, kanske måste man dalta med dem om man tar in dem redan? Ha en fin kväll och ska bli kul att se när de slår ut…Storkramen

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  31 januari, 2014 at 20:34

  ~ Underbart ~

  /Kram <3

  Reply
 • Bettina
  31 januari, 2014 at 21:07

  Ha en fin kväll du med! Kram

  Reply
 • Linda G
  1 februari, 2014 at 09:59

  Fina kvistar. Och tack för hälsning:) Här är bra men snorigt som satan…..Kram

  Reply

Leave a Reply