Trädgården

Min lilla trädgård – från början, del 1

 

 Den 23 december 2010.

Då var det snö upp till knäna och kallt som bara den. Precis nyinflyttad och trädgården döljer sig någonstans där under det vita.

Jag tänkte se om jag kan ta trädgården från början tills idag. Kanske blir det ett långt inlägg men det är en bra dag för det.

Tjoflöjt!

När snön försvunnit såg det ut så här. Lite torkat ris och jag kan ana några växter, en lavendel längst fram till höger.

I mitten kommer en grön matta av oregano som dyker upp lite varstans i trädgården.

I trädgårdsgången var det rester av ormbunkar och suckulenter.

Och på utsidan mer oregano till vänster och höga gräs av olika sorter och någon gul lilja.

Tidigt på våren kom en blå matta av ormöga. Jag tror den är kusin till förgätmigej? Vacker men ett riktigt ogräs till att sprida sig och ta över omgivningen.

Sakta men säkert tar jag kommandot över ogräset och här är rabatten delvis uppgrävd. Längst bakom spaden står en pion som fick stanna såklart, och så sparade jag en lavendel som ligger till höger. Allt det andra fick faktiskt komma väck.

Några säckar jord slängde jag i och orkade tyvärr inte gräva ut den gamla sten och sandjorden. Idag ångrar jag det men det får gå bra ändå.

Sen var det planteringsdags! Hurra, tjohoo och sånt. 🙂

Och jag är precis som med inredning ganska långsam med att bestämma mig för hur det ska vara för hujeda tänk om det blir fel? Tänk om växterna skulle plantera sig för evigt och bara ta över? Alltså blev det lite försiktigt här i början.

Lavendel till höger, primulor längs stenkanten.

Bakom primulorna är det alunrot i mörkrött och en ljusgul sort som heter Citronella. Frös första vintern. Mer växter är vit löjtnantshjärta, prästkrage, digitalis, en stor vitgul akleja och så en pion. I mitten finns en blå näva som också var en rest från gamla trädgården.

Sist men inte minst så kom Constance Spry ner på hörnan. En av mina fina klätterrosor.

Utsidan fick sig en omgång med spaden den med.

En liten silkesnäva planterade jag.

Och grävde stora gropen.

Här är klätterros nr 2 kommit ner och ni ser….ingen särskilt kul jord för växter. Desto mer grävande för mig. 🙂

Eh. Ja och så blev det såhär. 🙂

Det får bli ett inlägg till tror jag om vad som hände där emellan.

Kramar och trevlig kväll!♥

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *