Inredning

Fredagkväll och en skranglig stol

20131108-193645.jpg

Godkväll! Hur tillbringar en lingondåre sin fredagkväll tro? Jo, hon slipar och putsar och målar lite. Och skräpar ner i köket. Lyssnar på radion.

20131108-193658.jpg

 Mitt bland alla grejor och gammalt som finns i mitt hem så finns lusten att göra om. Att göra till mitt. Att ta kommandot.

Och plötsligt står jag där och skrapar på en gammal stol. Ett vrak som är både slitet, lagat och maskätet och ommålat för många gånger. Ovarsamt. Men ändå så har den någon sorts värde för mig så händerna får jobba och jag blir lugn. Monotont, fram och tillbaka……

20131108-193711.jpg

 

Som tyngd för min pappersrulle tjänstgör en pelargonstickling och mitt sällskap är de gamla verktygen. Vissa av dem morfars, som var snickare.

20131108-193723.jpg

Och så plötsligt slår det mig att det är ganska bisarrt att man i den här übermoderna tiden står och slipar på något gammalt, fult och så slitet att det borde tippats för länge sedan. Ändå så har den här gamla möbeln något sorts värde för mig. Jag vill absolut inte göra av med den…..

……känner på ytan med fingertopparna som är fulla av slipdamm. Inspekterar en spik som sitter illa. Stolen är så gammal att den är träpluggad från början, spiken hör inte riktigt hemma där. Men har behövts för att bota den värsta skrangligheten och på undersidan står ett namn skrivet med blyerts. Ingeborg. Mormor.

20131108-193734.jpg

Så jag slipar vidare. Nyser och kliar mig i ansiktet och så får den här stolen hänga med ett tag till. Det är ett par och den andra är lite bättre, lite helare och starkare. Precis som jag. 🙂

Idag har varit en skön fredag. Lite lätt på jobbet och så en trevlig fikadejt på eftermiddagen följt att Odd Molly-homespanande på filtar och kuddar. Men det kan vi ta i morgon.

Kramar och trevlig kväll!♥

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *