Lingon om.....

Au Naturel

moi

Halloj!

Vad gör hon nu kanske ni tänker..? Visa upp sig själv sådär slapp och osminkad? Eller så tänker jag så kanske om mig själv.

Jo, bloggen har fyllt tre år och jag glömde bort det i juli. Det ska ju såklart firas på något sätt här med en utlottning så småningom, först måste jag bara smida en plan. Hehe.♥

Jag tänkte jag skulle berätta om hur jag tänkte om bloggen från början. Namnet lingonberrie, bara det liksom. 🙂 Det skulle vara kort, helst svenskt och lite gulligt. Jag ville inte stava det med y för det såg så fult ut i webbadressen. Absolut skulle jag inte använda mitt eget namn i bloggen för jag ville ha en fristad och kunna skriva lite om vad som helst, även personligt.

Och den här bilden på mig på filten triggade igång mig för en av mina grundtankar med bloggandet var att jag skulle vara precis som jag är som människa. Inte behöva leva upp till ett ”bloggjag” som måste vara på sitt sätt. Utan inlägg skulle få lov att vara dåliga ibland, tramsiga och inte med världens bästa meningsbyggnad. Inte följa någon mall. Ville jag skriva en uppsats skulle jag få göra det. Eller försöka skriva en Haikudikt skulle jag göra det. Snygg och uppklädd – javisst men också det motsatta.

Vill jag ha 28 bilder i ett inlägg eller endast en. Ja, låt det vara som det blir. Inte alltför förutsägbart.

Och varför tänkte jag så?

Jo, för arbetslivet och de krav som vi ställer på oss själva är ju helt galna på många sätt. Vi ska klara av så mycket, både i familjeliv, karriär och som personer.

När jag var yngre var jag en svår perfektionist. Saker kunde ta evigheters evighet och förlorade ibland sin glädje. Att vara både kreativ och perfektionist är kanske svårt? För ibland måste man bli färdig och lämna saker har jag lärt mig. Det spelar ingen roll om man gör världens bästa grej om den aldrig blir färdig.

Bloggen ville jag skulle vara opretentiös och kravlös, och en kontinuerlig ström av det som händer i mitt liv. Det går inte av visa upp en perfektionistisk sida då. För mig.

Iallafall skulle jag kunna välja.

Det är delvis därför jag inte har någon betald reklam eller sponsring i bloggen för då hade jag verkligen gått in för det. Till 200 %. 🙂 Jag vill heller inte tipsa ihjäl mig om reor och erbjudanden och köp, köp för jag tycker inte om att hetsa till konsumtion.

Del 2.

Ja nu blev det alldeles för mycket ord här. Del 2 av bloggtankarna var att jag ville träffa lite nya vänner. Gärna lokalt så man kan ses någongång och det har jag verkligen gjort. 🙂 Både människor från när och fjärran och mitt liv har blivit rikare på många olika sätt.

Och bara lära känna människor i kommentarsfältet har varit otroligt kul och spännande. Sen dyker det alltid upp någon ny då och då och jag vet faktiskt inte vem som läser härinne. Bara det är superspännande. 🙂

Så tusen tack till dig som läser och kikar in här hos mig. Jag är så otroligt glad för mina läsare och allt det underbara som bloggen ger mig. Komplext kreativt och mycket kul!

Kramar och trevlig kväll!

No Comments

 • Kate

  Tack för att du delar med dig av dig själv och dina tankar – alltid lika roligt att kika in här på din fina blogg och se alla vackra bilder!! Kram Kate:)

 • Memelie

  Kram till dig också och grattis i efterskott till bloggen!
  Att du visar att allting inte alltid måste vara sådär perfekt och tillrättalagt är ju det som gör din blogg så härlig. Livet är uppförs- och nerförsbackar och ibland hänger man knappt med själv. Mitt liv är så lite det perfekta ljuset i ett svart och vitt hem med de senaste inredningsdetaljerna, så sådana bloggar tröttnar jag väldigt fort på. Men din läser jag regelbundet och tycker väldigt mycket om… bara så du vet.

  Kramar!!!

  • Lingon

   Tack vad glad jag är som har dig som läsare. Och kommer jag i din riktning någon gång så tar vi en fika. 🙂
   kramar och trevlig kväll

 • Fiona

  Stort GRATTIS till 3-årsdagen! Vi borde ju nästan fira! Med vaniljvisp och bubbel;)
  Som du beskriver ditt bloggtänk känner jag igen mig ganska väl:)
  ps. Gillar bilden på dig och din ”snuttefilt”!
  Kramar

  • Lingon

   Hihi. Ja, vaniljvisp. 🙂 Och tusen tack. Det känns otroligt att det gått tre år redan? Undrar liksom hur länge vi kommer att hålla igång allihopa?
   Kramar och vi ses snart igen!

 • Sahra

  Jag är så otroligt glad att jag nappade på Emmas bloggevent. För utan det är det tveksamt om jag hittat dig. Eller Rosen. Gillar verkligen att följa dig.
  Ha en fortsatt skön helg

  • Lingon

   Detsamma till dig! Det där eventet startade många nya vänskaper och jag är så glad att få följa dig. 🙂
   Massa kramar

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Wow, du fina Lingon så fint du skrivit❤
  Ser att vi har väldigt mycket som är lika. Förstår precis varför jag känner mig så hemma med din blogg.
  Varför ska man göra sig till något man inte är bekväm med. Fortsätt vara dig själv du fina Lingonberrie
  Ha en trevlig lördagskväll!
  Stor kram till dig

  • Lingon

   Tack fina du… Bloggvärlden och alla fina människor som du, det är fantastiskt bara.
   Kramar och tack för dina fina ord. <3

 • Hilde

  Stort grattis till 3 åringen i efterskott! Kul att läsa vad du hade för mål med bloggen. Du lever upp till det och lite till ska du veta. Jag tokgillar din blogg…
  Kram

  • Lingon

   Tack! Ja, jag har starka färger i mig själv. Räcker att jag nuddar med mascaran och det blir nästan för mycket.
   Kramar och ha en fortsatt fin helg

 • Linda G

  Det är ju precis så det ska va!! Och jag uppskattar verkligen bristen på reklam här! En del bloggar läser jag inte längre, tar för lång tid att ladda upp dom med alla reklambanners och attiraljer! Och grattis på 3-årsdagen i efterskott:) Tiden går fort när man har roligt! Kram❤

  • Lingon

   Tiden går verkligen fort när man har roligt. Och jag är så glad att jag träffat dig i verkliga livet ett par gånger. <3 kramen

 • mirka

  Jag är så Glad över att jag hittat dej och att vi träffats. Du är så go, mjuk och varm människa som jag alltid skulle vela bo granne med!
  Du är en så Fin människa att jag kan svära på att du är glad över att taggbuskarna har fina rosor istället för att rosbusken har taggar!
  <3
  kram, mirka

  • Lingon

   Detsamma till dig fina Mirka. <3 Jag hade verkligen velat bo granne med dig och gå över och prata och dricka kaffe eller rött.
   Massa kramar och hälsningar!

 • Milott

  Kära Lingonet! Och det är precis det som gör att man trivs härinne. Inga försäljningstricks eller annat, bara så här är jag och mitt liv-känsla! Det gör också att man njuter när man kommer in och kollar lite 😉 Tack för att Du är Du och inte förändrad sedan början. GRATTIS o KRAM/Milott

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *