Menu
Lingon om.....

Au Naturel

moi

Halloj!

Vad gör hon nu kanske ni tänker..? Visa upp sig själv sådär slapp och osminkad? Eller så tänker jag så kanske om mig själv.

Jo, bloggen har fyllt tre år och jag glömde bort det i juli. Det ska ju såklart firas på något sätt här med en utlottning så småningom, först måste jag bara smida en plan. Hehe.♥

Jag tänkte jag skulle berätta om hur jag tänkte om bloggen från början. Namnet lingonberrie, bara det liksom. 🙂 Det skulle vara kort, helst svenskt och lite gulligt. Jag ville inte stava det med y för det såg så fult ut i webbadressen. Absolut skulle jag inte använda mitt eget namn i bloggen för jag ville ha en fristad och kunna skriva lite om vad som helst, även personligt.

Och den här bilden på mig på filten triggade igång mig för en av mina grundtankar med bloggandet var att jag skulle vara precis som jag är som människa. Inte behöva leva upp till ett ”bloggjag” som måste vara på sitt sätt. Utan inlägg skulle få lov att vara dåliga ibland, tramsiga och inte med världens bästa meningsbyggnad. Inte följa någon mall. Ville jag skriva en uppsats skulle jag få göra det. Eller försöka skriva en Haikudikt skulle jag göra det. Snygg och uppklädd – javisst men också det motsatta.

Vill jag ha 28 bilder i ett inlägg eller endast en. Ja, låt det vara som det blir. Inte alltför förutsägbart.

Och varför tänkte jag så?

Jo, för arbetslivet och de krav som vi ställer på oss själva är ju helt galna på många sätt. Vi ska klara av så mycket, både i familjeliv, karriär och som personer.

När jag var yngre var jag en svår perfektionist. Saker kunde ta evigheters evighet och förlorade ibland sin glädje. Att vara både kreativ och perfektionist är kanske svårt? För ibland måste man bli färdig och lämna saker har jag lärt mig. Det spelar ingen roll om man gör världens bästa grej om den aldrig blir färdig.

Bloggen ville jag skulle vara opretentiös och kravlös, och en kontinuerlig ström av det som händer i mitt liv. Det går inte av visa upp en perfektionistisk sida då. För mig.

Iallafall skulle jag kunna välja.

Det är delvis därför jag inte har någon betald reklam eller sponsring i bloggen för då hade jag verkligen gått in för det. Till 200 %. 🙂 Jag vill heller inte tipsa ihjäl mig om reor och erbjudanden och köp, köp för jag tycker inte om att hetsa till konsumtion.

Del 2.

Ja nu blev det alldeles för mycket ord här. Del 2 av bloggtankarna var att jag ville träffa lite nya vänner. Gärna lokalt så man kan ses någongång och det har jag verkligen gjort. 🙂 Både människor från när och fjärran och mitt liv har blivit rikare på många olika sätt.

Och bara lära känna människor i kommentarsfältet har varit otroligt kul och spännande. Sen dyker det alltid upp någon ny då och då och jag vet faktiskt inte vem som läser härinne. Bara det är superspännande. 🙂

Så tusen tack till dig som läser och kikar in här hos mig. Jag är så otroligt glad för mina läsare och allt det underbara som bloggen ger mig. Komplext kreativt och mycket kul!

Kramar och trevlig kväll!

No Comments

 • Kate
  14 september, 2013 at 18:52

  Tack för att du delar med dig av dig själv och dina tankar – alltid lika roligt att kika in här på din fina blogg och se alla vackra bilder!! Kram Kate:)

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:38

   Tack snälla. 🙂 Kul med de uppskattande orden.
   kramar och ha en fortsatt fin helg

   Reply
 • Memelie
  14 september, 2013 at 19:22

  Kram till dig också och grattis i efterskott till bloggen!
  Att du visar att allting inte alltid måste vara sådär perfekt och tillrättalagt är ju det som gör din blogg så härlig. Livet är uppförs- och nerförsbackar och ibland hänger man knappt med själv. Mitt liv är så lite det perfekta ljuset i ett svart och vitt hem med de senaste inredningsdetaljerna, så sådana bloggar tröttnar jag väldigt fort på. Men din läser jag regelbundet och tycker väldigt mycket om… bara så du vet.

  Kramar!!!

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:39

   Tack vad glad jag är som har dig som läsare. Och kommer jag i din riktning någon gång så tar vi en fika. 🙂
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Anne
  14 september, 2013 at 19:48

  Kram <3

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:40

   Kramar tillbaka och fixar kattmynta till kungens leksaker. 🙂

   Reply
 • Fiona
  14 september, 2013 at 20:01

  Stort GRATTIS till 3-årsdagen! Vi borde ju nästan fira! Med vaniljvisp och bubbel;)
  Som du beskriver ditt bloggtänk känner jag igen mig ganska väl:)
  ps. Gillar bilden på dig och din ”snuttefilt”!
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:42

   Hihi. Ja, vaniljvisp. 🙂 Och tusen tack. Det känns otroligt att det gått tre år redan? Undrar liksom hur länge vi kommer att hålla igång allihopa?
   Kramar och vi ses snart igen!

   Reply
 • Sahra
  14 september, 2013 at 20:11

  Jag är så otroligt glad att jag nappade på Emmas bloggevent. För utan det är det tveksamt om jag hittat dig. Eller Rosen. Gillar verkligen att följa dig.
  Ha en fortsatt skön helg

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:44

   Detsamma till dig! Det där eventet startade många nya vänskaper och jag är så glad att få följa dig. 🙂
   Massa kramar

   Reply
 • Shopaholic
  14 september, 2013 at 20:30

  GRATTIS VÄNNEN! Du är en inspiration för oss andra!
  Kram!

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:45

   Tack vad snäll du är och detsamma till dig. <3
   kramar

   Reply
 • Titti
  14 september, 2013 at 20:59

  Gillar att läsa här….Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:45

   Tack vännen,
   kramar och ha en fortsatt fin helg

   Reply
 • Socker, vanilj och en skvätt grädde
  14 september, 2013 at 21:15

  Wow, du fina Lingon så fint du skrivit❤
  Ser att vi har väldigt mycket som är lika. Förstår precis varför jag känner mig så hemma med din blogg.
  Varför ska man göra sig till något man inte är bekväm med. Fortsätt vara dig själv du fina Lingonberrie
  Ha en trevlig lördagskväll!
  Stor kram till dig

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:48

   Tack fina du… Bloggvärlden och alla fina människor som du, det är fantastiskt bara.
   Kramar och tack för dina fina ord. <3

   Reply
 • Hilde
  14 september, 2013 at 21:26

  Stort grattis till 3 åringen i efterskott! Kul att läsa vad du hade för mål med bloggen. Du lever upp till det och lite till ska du veta. Jag tokgillar din blogg…
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:49

   Tack fina! Tre år liksom, vart tog dom vägen?
   Tack detsamma till dig fina HIlde.
   kram!

   Reply
 • Helen
  14 september, 2013 at 21:31

  Grattis du och bloggen!
  Men du, som du ser ut naturell så ser jag ut *med* mascara – typ.
  Jättefin bild!

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 21:50

   Tack! Ja, jag har starka färger i mig själv. Räcker att jag nuddar med mascaran och det blir nästan för mycket.
   Kramar och ha en fortsatt fin helg

   Reply
 • Anna S
  14 september, 2013 at 21:51

  Tack för alla fina och roliga och allvarliga och speciella inlägg. Du är härlig!
  Stora kramen!
  Anna S

  Reply
  • Lingon
   14 september, 2013 at 22:08

   Tack Anna! Och stora kramen tillbaka
   <3

   Reply
 • Linda G
  14 september, 2013 at 23:21

  Det är ju precis så det ska va!! Och jag uppskattar verkligen bristen på reklam här! En del bloggar läser jag inte längre, tar för lång tid att ladda upp dom med alla reklambanners och attiraljer! Och grattis på 3-årsdagen i efterskott:) Tiden går fort när man har roligt! Kram❤

  Reply
  • Lingon
   15 september, 2013 at 07:53

   Tiden går verkligen fort när man har roligt. Och jag är så glad att jag träffat dig i verkliga livet ett par gånger. <3 kramen

   Reply
 • mirka
  14 september, 2013 at 23:22

  Jag är så Glad över att jag hittat dej och att vi träffats. Du är så go, mjuk och varm människa som jag alltid skulle vela bo granne med!
  Du är en så Fin människa att jag kan svära på att du är glad över att taggbuskarna har fina rosor istället för att rosbusken har taggar!
  <3
  kram, mirka

  Reply
  • Lingon
   15 september, 2013 at 07:58

   Detsamma till dig fina Mirka. <3 Jag hade verkligen velat bo granne med dig och gå över och prata och dricka kaffe eller rött.
   Massa kramar och hälsningar!

   Reply
 • Helena
  15 september, 2013 at 09:22

  Stort grattis till dig och bloggen!
  Du är en sann inspirationskälla både här och i verkliga livet 🙂
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   15 september, 2013 at 10:03

   Tack fina du och ha en skön söndag. Hoppas du har bättre väder än här i regnet. 🙂
   Massa kram!

   Reply
 • Milott
  15 september, 2013 at 10:24

  Kära Lingonet! Och det är precis det som gör att man trivs härinne. Inga försäljningstricks eller annat, bara så här är jag och mitt liv-känsla! Det gör också att man njuter när man kommer in och kollar lite 😉 Tack för att Du är Du och inte förändrad sedan början. GRATTIS o KRAM/Milott

  Reply
  • Milott
   15 september, 2013 at 10:26

   Förändrad är Du ju, vore konstigt annars men grundlingonet finns där, om Du förstår vad jag menar! Xtrakram

   Reply
   • Lingon
    15 september, 2013 at 10:41

    Klart jag förstår. Och tusen tack fina Milottan. 🙂
    Massa kramar och hoppas det regnar mindre på dig än vad det gör här idag.
    <3<3<3

    Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  15 september, 2013 at 15:35

  Tack för att du delar med dig av dig själv & dina tankar …
  Du är jättevacker!

  /Kram Annmi

  Reply
  • Lingon
   15 september, 2013 at 21:15

   Tack fina du och massa kramar!
   <3

   Reply
 • Nilla
  15 september, 2013 at 21:31

  Grattis fina du!Kul att läsa om dina tankar kring bloggandet. Du är en klok person. Kram Nilla

  Reply

Leave a Reply