Längre inlägg med mycket bilder

Det vore så mycket enklare om vi bara sniffade varann i rumpan? – Bildserie

Lördag och jag är lite tagen av veckan fortfarande. För att jag jobbar liksom precis här… på ett ställe där det händer det ena och det andra i området. Som te x här där jag brukade äta lunch.. fast det är ganska länge sedan nu. Listan skulle kunna göras ganska lång faktiskt så jag låter bli. Där jobbar jag?

Men jag bor på ett annat ställe där det är betydligt lugnare. Jag är bara lite less på att känna den där maktlösheten att inte kunna påverka samhället, att inte kunna förändra, att jag oftast tröttnar totalt på politiker innan de ens hunnit svamla till punkt.

Idag tänker iallafall jag sympatiprotestera för en bättre sjukvård i Skåne.

Då kanske ni undrar vad hästarna gör på bilderna? 🙂

Det var i somras och visar ordlös kommunikation. Lite sniffande och frustande och så en massa kroppsspråk. Så enkelt och så vackert.

Ibland behövs kanske inte mer än så? För det var första gången de här två vackra killarna fick gå tillsammans och spänningen var stor om det skulle gå bra eller inte.

Lite ruffel och trampande..

Markerande och sätta gränser.

Knuffande och bökande.

Du är kanske inte så farlig ändå?? 🙂

För nära! Backa…!

För nära njurarna!!

Tja och så lite rumpa på det så är allt frid och fröjd.

Sen är det bara att prova på att umgås och dela middag.

Jag har sparat de här bilderna i datorn sen i somras och så blev jag påmind i veckan om den här fina kvällen.

 Och dessa vackra hästar..!

Allt dramat hände hemma hos fru S där vi satt på parad utanför hästhagen och njöt kvällssolen.

Ska det vara så svårt?

24 Comments

 • Maja

  Man blir trött o less av att läsa nyheterna, nu mer än någonsin. Våld, vapen, narkotika mm. Total avsaknad av det vi säger oss värdera högst. Kärlek, respekt, empati, tillit o ansvar är bara något av det som känns mer o mer sällsynt. På skolor långt ned i åldrarna, på jobb mellan kollegor, ute i samhället mot den som råkar komma förbi- överallt begås det råa handlingar som tyvärr blir allt vanligare. Snart höjer vi inte ens på ögonbrynet utan vänder oss bort o tycker att det där det rör inte mig. Men..det gör det, för rätt som det är står vi mitt upp i det som drabbade på något sätt. Politiker..poliser..lärare..föräldrar..vi alla har så klart ansvar. Hur vill vi ha det o vad är vi beredda att göra åt det? Stora, svåra frågor.
  Hästarna o djuren pratar ett enklare språk o är dessutom så vackra att vila ögonen på. Hellre det än tidnings- o tv nyheterna.
  Kram!

  • Lingon

   Det rör oss alla… Men det är tungt ibland och att blunda är ett sätt att överleva för mig och orka. Också för att orka engagera mig mot våld och elände. En ganska stor motsas.
   Hästar är betydligt trevligare att vila ögonen på.
   Kram och trevlig helg!

 • Anne

  Mmmmm vilka bilder och jag förstår mer än väl dina funderingar och ditt obehag. Jag ser mig vääääldigt noga för när jag åket T-bana lite senare och undviker stationer som är kända för bråk.
  Kram från en nyvaken vinglig

 • Sanna

  Usch ja min gamla hoods med ju. Tänkte på dig igår och hoppas inte hela grejen blev allt för dramatisk för alla parter. Mer sniff i rumpan åt vårt folk eller nått. :p

  Ha en fin helg!

  Kramis

  • Lingon

   För mig var det inga problem mer än en resa i onödan. 🙂 Fram och tillbaka..
   Men det känns lite konstigt minsann och kommer nog bli en snackis lång tid framöver.
   kram och må så gott

 • krannina

  Fantastiska bilder! Underbara sommarkvällar!!!

  Jag jobbar ju oxå i Malmö och det är allt obehagligt när det händer saker precis runt knuten.

  Ha en fin lördag!
  Kram

 • Memelie

  Förstår precis vad du menar. Ibland blir man bara så matt och måste blunda för att orka resa sig och säga ifrån igen … eller bara lyssna och krama om. Det behövs ju också. Fast jag tror ibland att man gör mer skillnad än man tror och har mer makt ibland än man anar. Det räcker faktiskt med att man når fram till en person som vill nå fram till någon annan osv.

  Själv ska jag inom kort på möte för att skriva riskanalyser inför en galen omorganisation i vår förvaltning. Som ingen mer än sektorschefen själv verkar förstå. Så jag blundar en stund och samlar kraft för att orka argumentera ännu en gång.

  Vilka vackra bilder. Vi har en del att lära. Att nyfiket sniffa och lära känna innan vi dömer.

  Hoppas protesten lyckas!!!

  Kram Kram!

 • Helen

  Kunde inte vara med och demonstrera (jobba/sova/jobba denna helgen) men är ju högst involverad dagligen och stundligen. Tror inte någon av oss mår bra av vården som den ser ut; varken vi eller patienterna.

  Underbara hästbilder! Ja både hästar och hundar gör det ju enklare än vi människor.
  =)

 • Hilde

  Vi lantisar är lite som på bilderna tror jag om jag jämför med det hårda klimatet i storstäderna. När jag flyttade hit var jag inte alls glad för att det var så litet, nu är jag mest tacksam. Allt som står i tidningarna känns långt bort, men man vet aldrig..
  Kram och ha en mysig kväll!

 • Fiona

  Tyvärr måste det till en blåslampa i häcken på de som styr vården…
  Underbara bilder och jag längtar sjukt mycket efter sommaren nu!
  Ha fin kväll:)
  Kramar

 • Under mina lockar

  Verkligen usch på allt som händer i Malmö. Jag känner bara att jag vill flytta härifrån… Underbara hästbilder! Hästar är så vackra, så man blir alldeles tagen. 😀 Längtar till sommaren!!! Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *