Lingon om.....

Salt godis och Lovely knit jacket

Full Circle star

Jag har norpat Karen från Full Circle Star. Helt enkelt snott henne från Fejjan och lägger in här i bloggen. För den här kombon var så himla fin! Och jag har en sån där kofta på väg i posten.

Är det de korta tröjornas tid? Långkoftan har kommit lite i skymundan tror jag och känner nog själv att det är ganska skönt. De kommer ändå fram igen till hösten.

Annars då? Jo, lagom passande att jag skrev om hur snäll jag varit i år. Idag har jag varit rosenrasande och tänkt alla fula saker som förvridna hönshjärnor och felnavlade grisar. Velat hoppa sönder saker och skrika idiot och respektlösa fånskallar.

För ibland är folk helt enkelt dumma, ignoranta och helt omedvetna om andra än sig själva.

Jag som brukar ha världens tålamod och inte hetsa upp mig gjorde just det men behärskade mig och kände blodtrycket stiga till oanade höjder. Måste.släppa.ut.ilskan. Måste….gnnnnnn.

….så gick jag rakt in hos Kopierar-Bert och snattade godis ur hans hemliga stash. Proppade munnen full med salta löv och satt där och beklagade mig med utspända kinder och smaskade högt och ljudligt en stund tills det kändes bättre. Sen tog jag några bitar till och började slappna av…….

Vi talar alltså om stresshantering på hög nivå? 🙂

Bortsett från detta utbrott och intag av salta godislöv så har dagen gått bra matmässigt. Frukost, lunch och middag och lite mellanmål.

Jag har läst att man bör äta

25 % på frukost
25 % lunch
20 % middag
Och sen 10 % på tre olika mellanmål, förmiddag, eftermiddag och kvällsmål.

Fast det gör inte jag, snarare

20 % frukost
20 % lunch
40 % middag
20 % eftermiddagsmellanmål

Så jag funderar på att jag skulle förskjuta mer till frukost och lunch och se om det hjälper till att hålla energin under dagen? Funderar….

 Och med det tackar jag för mig och det rörigaste blogginlägget i mannaminne.

kramar L

9 Comments

 • Anne

  Hahaha jag kan se dig fnysande med munnen full av godis 🙂 Jag behöver absolut vikta om för jag har ju så ruggigt svårt med frukost :o) Och du – förvirrade inlägg är ganska roande………
  Kramt

 • Nilla

  Hihi ser det framför mig din stresshantering:) verkade funka iaf. Tror du ska skjuta på procentsatsen till fm mer. Kram Nilla
  Ps väldigt snygg kombo, håller med!

 • Nena

  Salta löv, det lät ju ursmaskigt! och jag äter lätt 70% på kvällen utan problem. undra på att jag ser ut som barbamama!
  Kram

 • Fiona

  Karens kombo är ju helt underbar:)
  Oj så arg du har varit, tur att du tog lite lövmedicin!
  Ganska underhållande med röriga inlägg ibland och jag tackar för kvällens fniss:)
  Kramar

 • Sanna

  Dina funderingar om matfördelning låter bra. 🙂 Jag försöker också äta mer just under dagen. Det är då man behöver energin. På kvällen är det skönt att inte lägga sig helt fullproppad tycker jag. :p

  Kramis

 • Maja

  O inga % till hemliga stash med löv =) Ibland behöver man dock det där fullständiga moffandet o då far alla % åt fanders!
  Biker koftan är ursnygg! Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *