Lingon om.....

Vad jag inte skrev i bloggen under veckan? – Svammelfattning

alternativ titel: Dagens rappakalja…

Well, först och främst så måste jag säga att Melodifestivalen var så mycket bättre i går än förra veckans skit. Heja Ralf och alla de andra.

Såg ni Lena Phs show i fredags på svt1? Fiiii vad det var jättebra, så bra att jag fick kolla på play en gång till. Gör det om du bara gillar Lena en aning så är det värt det. Tänk hon gör en duett med Carola? Åh vad snygg hon är Lena.

Jag har också hunnit med att bli attraherad av en karl, ett riktigt praktexemplar som jag hade gärna hookat upp med om han inte varit upptagen. Men bara känslan av att få vara i samma rum och veta i mitt huvud och känna i kroppen räcker bra. Lite sådär i hemlighet. Att få känna något och se möjligheter? Yes!

Mitt blivande soffbord är lokaliserat. Äntligen vet jag vad jag gillar.. Om jag får tag på ett så blir det samma som jag växte upp med i Lingonhemmet.

Skärmavbild 2013-02-24 kl. 10.20.55

Det är från 60-70 talet och är designat av Fredrik Schriever-Abeln och tillverkades av Örebros Glas. Underdelen finns i olika träslag och glasskivan i mörk ton eller ljus. Jag önskar mig en ljus.. 🙂 Lite kuriosa då om bordet är att fram till 2008 såldes det som dansk designmöbel och priset var satt högt då man ansåg att Illum Wikkelsø hade ritat bordet. Numera har priset sjunkit eftersom det är svenskt och från Örebro? Märkligt, eller hur? Fast ganska bra för mig då som kommer att leta på loppis och auktionshus.

En ganska tung personlig insikt om mig själv landade i frukostgröten häromdagen. Men den är för långrandig att skriva om så jag låter bli. Det som är bra ändå, även om jag tittar i spegeln och förfasar mig över den här nya visdomen är att det går att ändra sig.

Att veta och kunna omvärdera är inte dumt. Resten av livet – här kommer jag!

Vad mer…..jo alla mina överskåp i köket saknar luckor numera. Jag funderar på att renovera lite och göra om.

 

mm

En Crochet Ming jacket får gärna bo i min garderob så småningom. Oj vad det är fin! Kanske jag önskar mig en i chalk eller ljusgrå?

Med det så avslutar jag veckan sammanfattning av svammel, svammelfattning alltså och ger mig iväg för att fylla på kaffekoppen.

Kram på er och ha en fin dag!

19 Comments

 • Titti

  Lena. Ph var toppen…jag spelade in en del låtar…även Alcazar från Melodifestivalen….håller med om att det var lite bättre igår.
  Här hemma grejas med persiennlagning (maken) och senare ska det letas efter mina betyg i källaren!
  Wish me luck!
  Kram Titti

  • Lingon

   Låter som en bra dag! Och Alcazar var jättebra.
   Jag funderade lite på hur man skulle kunna kommentera på ovanstående inlägg, det ryms ju lite mycket. 🙂
   Kramkram och jag håller tummarna att du hittar betygen

 • Lotta

  Lena gav en bra show. Hon bjuder på sig själv trots att hon säger sig vara en ganska trist person.

  Vi satt och tittade eftersom tjejernas fd dansfröken Tina var en av dansarna med rosa peruk. Inte såg vi henne men bara tanken räckte.

  Bara att du tillåter dig själv känna för en annan individ tycker jag låter bra. Nu kanske du ska gå ett steg till och låta dig attraheras av någon som inte är ”säker”. Men ett steg i taget.

  Renovera är kul men här oftast så hemskt dyrt. Gamla hus!

  Hoppas din avslutning på veckan blir så bra den kan. Kram

  • Lingon

   Lena känns inte särskilt trist för mig, nu när du säger det så kommer jag ihåg hon sa det i showen..

   Massa kramar och ha en fin söndag!

 • Flipfloppan

  Jag blev också positivt överraskad av Lena, gillar henne skartp, verkar ha bra självdistans och rolig är hon också. Ha en fortsatt fin söndag. bordet är superfint, hoppas nu att du hittar det inom det snaraste. Klemar

 • Helen

  Såg inte Lena Ph men väl melodifestivalen. Har ju inte sett de andra deltävlingarna men vem dottern hejar på i andra chansen är det ingen tvekan om: Rolinski forever! =)

  Det är ju det som är så himla bra med insikter; att man får en chans att ändra på sig.
  Hur det/man själv/andra var har ett bäst-före-datum trots allt.

 • Hilde

  Jag tyckte Lena var himla bra på en fredagskväll, jag gillar henne! Du har kommit långt fina bäret, att bli attraherad av någon är ett steg i rätt riktning.
  Kram på dig fina!

 • Linda G

  Coolt bord:) Och visst är det en skön känsla när det pirrar till lite, även om man vet att det inte blir nåt av det hela. Man vet att man lever:) Och Ralf is da king! Fan vad bra han var! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *