Lingon om.....

Att ändra sina vanor

Hela dagen idag har jag försökt övertala mig att gå på ett träningspass på gymmet. Inte tänka bara göra. Trodde jag.

Det är svårt att ändra sina vanor. Istället ska jag crosstraina en lång stund…….

En timme innan det var dags att göra sig i ordning blev jag så stressad och stirrig att jag gick och lade mig istället. Jag vill verkligen inte gå och träna. Intressant.

Och det var allt från dagens träningsloser…. 🙂

som i undvikningsmanövrar har gjort väldigt mycket annat bra.

Hur hitta motivationen? Hjälp.

19 Comments

 • Nena

  Här skulle det bli träning både igår och idag. men icke sa nicke. har dock inte riktigt givit upp om dagen, kvällen är ju lååååååång!
  Vad vårfräsch du ser ut på bilderna!!!
  Kram

  • Lingon

   Kvällen är lång ja..!
   Och tack, jag har sminkat mig lite lite där och ljuset är snällt.
   Kramar och hoppas du får en fin kväll

 • Sanna

  Ja du hur ska du få motivation!? Jag har problemet att om jag inte tränar får jag dåligt samvete. :p Min tanke är att du måste se det som att det är en investering du gör i dig själv. Att regelbunden träning är bra både för kropp och knopp. Att 1 timme på gymmet kontra 1 timme på soffan verkligen är värt det och absolut ingen förlust av slappetid. :p Ger du det bara 1 mån och säg 2 pass i veckan så kommer det gå lättare. Börja lite lagom liksom. Det värsta är att just att komma i gång. Det blir en rutin sedan. Jag tycker 3 pass är lagom nu. Blir det mer är det en bonus. Jag kör tisdagar, fredagar och söndag som oftast. Gillar verkligen att börja helgen med träning. Jobbar in lite tid, går tidigare och åker direkt till gymmet. Ja just det det är ett tips till. Gå direkt från jobbet till gymmet. Ta med dig träningskläder som du packar kvällen innan även om det innebär att du får bära runt på dem på dagen. Det är det värt. Kommer du hem om blir det så galet mycket svårare att ta sig dit. Du kan men som sagt mina råd är 2 pass i veckan och direkt från jobbet. Ge det 1 mån! Kan jag så kan du! Kramis

  • Lingon

   Du har bara så rätt. Jag kan inte se fördelarna med att träna just nu även om logiken säger annat.
   Tusen tack för allt pepp! Jag behöver det verkligen. Att börja träna ordentligt och gilla det är mitt stora projekt för våren.
   Massa kram!

 • Grethe

  Finn noe som du liker å trene 🙂 Jeg klarer f.eks. ikke å trene spinning siden dette blir for kjedelig for meg. Det må være noe med musikk, futt og fart. Da går treningen som er røyk og jeg skjønner nesten ikke at jeg har vært der en time :-D. Det finnes så mange forskjellige treningsformer så prøv å finn noe som du synes er morsomt – da går det så mye lettere. Og husk at følelsen etterpå er så deilig!

  Klem fra Grethe

  • Lingon

   Tack Grethe!
   Jag hoppas jag kan hitta det där som är roligt och tiden bara flyger i väg som du säger.
   kramar och trevlig kväll

 • Anne

  Tycker att Sanna har en viktig point där – om jag inte tränar direkt efter jobbet eller på lunchen är det kört 🙂 Har jag väl kommit innanfördörren till Hornsgatan hittar jag på ett svepskäl för att inte gå.
  Kramar

 • Fiona

  Uj, ja det är inte lätt när viljan håller sig gömd. Jag stod och pillade på en bok idag när jag var i bokhandeln, en helt galen bok som handlade om hur man skulle uppnå sina träningsmål med så lite ansträngning som möjligt. Den kanske hade varit något?! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter…
  Kramar

  • Lingon

   Det låter som en väldigt bra bok, hehe. Nyligen har det skrivits mycket om treminutersmetoden eller vad den hette?
   Välkommen hem förresten!
   kramar

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Du fina Lingon, ibland måste man få vara lite lat. Motivationen kommer när du inte anar det.
  Jag har precis köp ett träningskort på ett nytt gym som öppnar på måndag nästa vecka. Min motivation har behövt en lååååång startsträcka. Kortet köptes den 3 januari så nu längtar jag till att få börja. Tror inte heller på att vara för hård mot sig själv. Om soffan kallade idag så är det ok, ha inte dåligt samvete.

  Du ser så pigg och fräsch ut,det riktigt strålar om dig. Tror inte bara att det är ljuset:-))
  Ha det så bra!
  Kram på dig

 • Marie

  Tror det är bra att lyssna på kroppen och kanske var det bra just då att vara hemma och vila. Men. Annars tror jag det är bra att boka upp sig med en PT någon gång då och då. Skitbra! Sätter fart på vinnarskallen som slår på och jättebra att ha någon som pushar på och hjälper till att hitta övningar som passar just dig. Det har funkat för mig…

  Ang inlägget innan… Visst är det härligt att känna att kroppen och knoppet är på 🙂 förr eller senare leder det till något underbart men bara känslan är det med 🙂

  Massor med kramar från mig!

 • Katinka

  Ja, du har ju fått så många bra råd redan. Jag tror också att det är viktigt att lyssna på kroppen, men sedan också att bara helt enkelt tvärbestämma sig, boka in två dagar i veckan som är träningsdagar och sedan inge ge sig en tum. De första veckorna är det mest en plåga, sedan blir det en drog istället som ger ny energi och som är svår att klara sig utan. Ett tips är också att inte bara köra ensam på gymmet utan att gå på gruppass för då måste man liksom och resultaten kommer snabbare. Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *