byxor & kjolar,  Lingon om.....,  Odd Molly

Marilyn, orkidéodling, allmänt missförstånd av sociala medier och en outfit

Jag tränar ju på att koppla av och så, jag ska inte tjata mer om det. 🙂 Iallafall så såg jag en underbar film med Marilyn Monroe i går. Tjejen på bild är hennes motspelerska, Jane Reynolds Russel tror jag hon hette. Här utklädd till Marilyn. 🙂

Himmel vilken tramsig film det var egentligen och jag tycker synd om Marilyn som fick spela riktigt riktigt dum. Men samtidigt var hennes karaktär rar och gullig och vilka kläder de hade? Och troligtvis shapeups, och håll-ins och tryck-upps på alla möjliga ställen på kroppen.

Men ohhhh. Vad lite filmunderhållning är härligt…! Och musiken, diamonds are a girls best friend..

Jag hoppar raskt vidare till något helt annat och visar upp mina orkidéplantor som stått i vattenglas i flera månader. De trivs märkligt nog och här är det blomknoppar på gång. De ska planteras men så länge de verkar trivas får de stå i vatten.

En dagens stass som består av twistme jumper och den fina Indy lingonkjolen som syddes om för ett tag sedan. Kjolen används för sällan och jag ska försöka bättra mig. :.)

Utomhus har det kommit upp ett litet fågelbord, men fåglarna fegar lite att komma hit. Jag ger det några dagar…:) Ytterligare bravader som hänt sista dagarna är att jag handlat 25 st talgbollar på citygross, självscannade och betalade men glömde liksom att lägga ner påsen i kundvagnen. Och vips är jag 25 talgbollar fattigare. Så det kan gå.

Jag har luftat mig utomhus….

….fotograferat i en affär det det inte var önskvärt. För herregud bilderna kunde ju hamna på nätet eller facebook.

Snacka om att vi har olika synpunkter på sociala media?

Vissa blir överlyckliga när man fotograferar och länkar och i dagens fall – inte. Jag frågade varför och fick ett ganska intressant svar som jag måste fundera på en stund innan jag diskuterar vidare.

Så här får ni inte veta var jag tagit bilderna. 🙂 Och dessa tog jag innan jag ens frågade så nu rebellar jag.

Men det är som med vänner…:) Jag söker mig dit där det är trevligt och jag känner mig uppskattad.

Annars kan det vara. Eller vad säger ni?

Trevlig kväll!

No Comments

 • Anne

  Hoho – jag snor din stass – vänta bara 🙂 Jag gillar din Lingonkjol. Får göra en pudel också – fantastiskt att det funkade med orkidéen – trodde jag aaaaaldrig hihi.
  KRAM

 • Channal

  Jane Russel heter hon i ”Herrar föredrar blondiner”. Hon tjänade mer än dubbelt så mycket som Marilyn i den filmen. Taskigt mot M.M. Deras motivation var att Jane var karaktärskådis o Marilyn komedienne! Så FEL!! Ja, ja!!

  Fin du är i dag!! KRAMAR!! Anna

  • Lingon

   Åh, Russel..tack!
   Vad taskigt mot Marilyn för de delade ju huvudrollskapet tycker jag. Helt och hållet.

   Kramar och trevlig kväll

 • Louise Larsson

  Ohhhh…Marilyn! favvo tjejen sedan barnsben! Hon är så himla mycket underbar…….Jane Russel heter hon och hon blev vän till Marilyn! Dansnummret Diamonds are a girls best friend är fantastiskt! Älskar gamla dansfilmer med Astaire/Rogers Gene Kelly mm. Brukar du shoppa Odd Molly från Deep fling/USA? Prisena är mycket bättre. Åker man på att betala tax/skatt!? Har du någon erfarenhet? Härlig måndagkväll! 🙂

  • Lingon

   Jag gillar också filmen – mycket! Skulle gärna se den en gång om året tror jag.
   Deepfling är helt okej att handla ifrån och även Full Circle star.
   Man brukar klara sig från tull och skatt för de är vana vid att hantera svenska kunder. 🙂
   kram!

 • Sanna

  Vilken underbar dagens och kan bara hålla med. Vänner ska ge energi och inte konstant ta en massa. Givetvis ska man som min vän kunna komma till mig för att pratat ut om ditt eller datt men ja jag hoppas du fattar. Haft vänner som mest gjort mig nervös och tagit av min energi på ett negativt sett och dem är inte längre mina vänner. Det var inte lätt att ett sådant beslut för jag fäster mig mycket vid folk men jag har kommit till ett skede i livet där jag inte behöver denna typen av människor mer.

  Ha en fin kväll!

  Kramis

 • Hilde

  Snygg stass! Konstigt att du inte fick fota, tänk om flera fick upp ögonen för butiken?
  Håller absolut med dig i det där du skriver om vänner..
  Kram

 • Oslotigern

  Vilken snygg kombo! Kanske jag kan småsno lite grann 🙂 Intressant med den där butiken. Tror bara en del har helt fel bild av vad sociala medier egentligen är. Men klart man söker sig dit där man känner sig väkommen och är bland vänner.

  Kramar!

 • Angelin

  Oi! Her var det mye på en gang:) Jeg elsker Marilyn, verdens kansje aller vakreste kvinne. En av dem i alle fall. Antrekket ditt er fantastisk. Lekkert og avslappet på samme tid, og veldig typisk deg! Nydelig<3
  Så rart at du ikke fikk fotografere.. Vil de ikke ha gratis reklame? Så rart! All pr er god pr.. Eller?
  Klem og ha en god natt:)

  • Lingon

   Marilyn hon är fin hon. Nästan lika snygg som du. 🙂 🙂
   Ja, reklamen där..jag vet inte jag? De verkade rädda…eller något.
   kram

 • Under mina lockar

  Så fin och färgglad du är! Dig kan mana alltid lita på om man vill ha en färgkick! 😀 Underbart! Marilyn Monroe är en favorit hos mig. Kan tipsa om Niagara Falls! Där är hon inte lika… hm… dum? Spännande skräckis. Kramar

  • Lingon

   Tack snälla för den komplimangen. 🙂
   Niagara falls säger du? Det låter spännande och jag ser gärna mer av Marilyn.
   Ha en fin dag!

 • Titti

  Ska bli kul att läsa vad du mer skriver om butiken!
  Här i Thailand finns ju orkideér i massor…min favoritblomma…små konstverk.
  Kram Titti

  • Lingon

   Ja, de är så fina. Dessa är två plantor som jag har fött upp själv så lite extra roligt.
   kram och fortsätt njut Thailand

 • Sahra

  Visst är det märkligt det där med fotografering i officiella miljöer. Laduree i Sthlm är lätt hysteriska. Det finns många ställen som är lätt hysteriska. Men de flesta uppskattar det. Gratisreklam liksom.
  Kram

 • Katinka

  Vad fint att du känner dig bättre efter din navelskådning. Utan sådan ingen utveckling så det är bara positivt och nödvändigt ska du se. Nu vänder det säkert! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *