Lingon om.....

Photoshop – sånt jag gör när jag är ledig

Lediga dagar gillar jag att lära mig nya saker på. Att kunna ta den tiden som inte finns i vardagen till att djupdyka i något. De sista två åren har Photoshop varit en ständig kumpan som jag försöker komma mer överens med. Inte alltid det går så bra men nu känner vi ju varann och jag brukar ta mig dit jag vill efter ett tag.

Dagens projekt var att kunna skriva text i en bana i valfri form. Och lära mig att vända texten på rätt håll. 🙂

Efter det var klart så lekte jag med att lägga lite textur över bilden och senare kom jag på att lägga texten underst.

Samma bild och samma textur men med lite olika inställningar.

Det är lite hisnande vilka möjligheter det finns? Bara sådär i en dator? Jag har svårt att ta det till mig ibland. Alla dessa möjligheter.

Och ändå är det jag som styr, hur det ser ut. Genomskinligt eller inte? Djup eller inte? Helst med lite god smak att inte fördärva allt för mycket. Roligt är det i allafall. Superkul!

Nu är det dags för en sen lunch här hemma och så ska jag ta tempen. Det känns inte helt hundra alls i halsen men jag håller tummarna att det går att vila bort. Eller så rodnar jag bara av allt tedrickande. 🙂

Ha en fin torsdageftermiddag!

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *