Menu
Inredning / Julen

Ljus, ljus, ljus….

Solen skiner in genom fönstret och jag njuter. Njuter av ljuset och hoppar höjdhopp över nyheten min storrökande granne leverade nyss, att hon reser bort hela februari månad. Hurra! Då kanske jag kan öppna ytterdörren och vädra igen? 🙂 Ja, det är riktigt illa. Och hur kunde jag börja skriva om rökning och ta fokuset från en sån fin ljus bild? Skärpning Lingon..

Ljuva ljus. Så underbart att få starta dagen i det varma mjuka.

Idag ska jag måla trappan näst intill färdigt och pyssla hemma och så ta en långpromenad. Jag höll på att skriva en lista här men det känns ju inte så lämpligt att göra en ledig dag så jag låter bli. Listor har ju en förmåga att såga av känslan ledig och att landet ligger öppet för allehanda spontana infall.

Till sist måste jag visa upp det här ljuvliga kortet jag fick häromdagen. En nyårshälsning från en av min mammas gamla konstnärsvänner. Fint att hon tänkte på mig och flera dagar senare kom jag på att det är en akvarell i tryck målad av avsändaren själv. Då blev jag alldeles mör och glad inombords.

En sån söt liten julegumma?

Ha en fin lördag önskar jag dig som läser. Hoppas att solen skiner hos dig med? 🙂

No Comments

 • Helena
  5 januari, 2013 at 10:06

  Härliga bilder och härliga ljus! Underbart när solen skiner som den gör i dag! Det kan nog bli en bra dag 🙂
  Och vilken söt lite julflicka i snöyran 🙂
  Kramar

  Reply
 • Lotta
  5 januari, 2013 at 10:57

  Förståndigt inte ha så mycket på listan.

  Varför har man ofta förmågan att trycka in så mycket som möjligt när man är ledig? Har vi glömt vad ledig innebär? Ladda batterierna. Återhämta.

  Det är alltid lätt att råda andra men jag har lyssnat på mig själv. Två nätter är bokade på hotell i Malmö. Ena dagen två föreläsningar och en utställning men även tid för bara vara.

  Vad ska jag inte missa i Malmö? Fika, lunch, titta eller shoppa.

  Ha det gott.

  Reply
  • Lingon
   5 januari, 2013 at 14:19

   Åhåå? Så trevligt.
   Ja men det finns massor att hitta på och det beror ju lite på vad du gillar. En cheesecake to di for, på Kafé Pronto vid lilla Torg. Tänk vit choklad plus citron och så färska bär på det. 🙂
   Nu är det ju förfärligt bra reashopping om du vill handla något. Själv är jag alltid på jakt efter baströjor på rean, långarmade tunna bomullströjor. Noa Noa, Gudrun Sjödén och Flash har massa bra. Gudrun har fantastiskt fina blommor att titta på.
   Blomsterpigan såklart! I närheten av Centralstationen.
   Annat fint att titta på är ju DesignTorget, och den Amerikanska butiken brevid som jag glömt vad den heter, och på samma gata vid kanalen ligger Udda Tina.

   Ja, det var bara några förslag. Hoppas du får en fantastiskt skön helg och du gör helt rätt som tar ledigt en dag och bara har det bra.

   kramar L

   Reply
   • Lotta
    5 januari, 2013 at 18:42

    Tack för alla tips. Ska kolla upp allt. 😀 Blir inte förrän den 14-16. Ser fram emot det.

    Reply
  • Emschen
   6 januari, 2013 at 21:47

   L8 du får inte missa Chock till flickorna. 🙂
   Eller köksaffären vid Designtorget. Du kommer älska den! Charlotte Trend mittemot Panduro kan nog också vara värt ett besök så du får stryka fingrarna över fina saker och dofta på lite fantastiska doftljus (Klinta och Reunion Home).
   Ett besök på The English Shop så du kan köpa gott te. Ja jag kan nog fortsätta ge dig tips. 🙂
   Kram

   Reply
 • Emschen
  6 januari, 2013 at 21:48

  Ljuvliga bilder.
  Listor är min grej, älskar listor!

  Kram

  Reply
  • Lingon
   6 januari, 2013 at 22:10

   Listor är bra grejor det…fast vissa dagar klarar jag mig helt utan. 🙂
   kram

   Reply

Leave a Reply