Menu
i Köket

duktiga flickor chillar…

Jodå. Jag kan slappna av också. 😀

(så länge det inte spränger mitt tidsschema!)

😀

Ikväll äter jag middag utomhus och njuter av ljumma vindar. Min senaste last är alkoholfritt mousserande rosévin med isbitar i. Smakar som grapefruktsläsk och är så gott och svalkande när det är varmt. Och dessutom är det bra att hålla vardagsvinandet under kontroll. Jag unnar mig hellre på helgen, det blir bäst så.

Visst är det lite känsligt att prata om och skriva om alkoholvanor? Jag känner det nu när jag skriver, undrar om någon hoppar till och blir arg på mig nu.

Men det här handlar bara om mig. Bara om mig alltså. Som även kan dricka riktigt vin en onsdag om jag vill det. Men inte idag.

Och ett litet tips till köket. Laxbitar blir väldigt väldigt goda med riven parmesan på, eller annan hård lagrad ost. Smakar mumma och lägger man lite extra riven ost i stekpannan blir det parmesanchips som man kan mumsa på efteråt.

Nu ska jag vara äckelduktig lite till och hänga tvätt och sen blir det endast soffhäng resten av kvällen.

Hoppas du har det gott!

14 Comments

 • Vivvi
  23 maj, 2012 at 19:42

  Jag kan också ta ett glas vin mitt i veckan om jag känner för det. Inget konstigt med det tycker jag. Har samma filosofi som med godis. Vill man festa till det en onsdag så gör man det. Sen kanske man inte tar nåt glas på helgen sen och så länge det bara är ett glas tror jag inte det gör det minsta skada 🙂

  Tack för lax-tipset. Set otroligt gott ut med parmesan på

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   23 maj, 2012 at 19:54

   Det är supergott så prova ska du se.
   kramar
   L

   Reply
 • Lotta
  23 maj, 2012 at 19:48

  Mums. Idag unnar jag mig ett glas rött. Men äter man på hotell så är det lyx.

  Det är känsligt för vissa det där med alkohol. Själv dricker jag väldigt sällan. Gubben däremot tar gärna en öl eller två. Även vardagar.

  Reply
  • Lingon
   23 maj, 2012 at 19:55

   Klart du ska unna dig. 😀
   Ha nu en skön kväll
   kramar

   Reply
 • Hilde
  23 maj, 2012 at 20:29

  Jag reagerar nog inte värst mycket på vad folk skriver angående alkohol. Själv har jag klämt i mig 2 Corona i kväll, men känner nog ingen risk för att bli beroende. Jag tar gärna ett glas rött mitt i veckan också, men då går det oftast veckor eller månader mellan varje tillfälle. Jag tror det börjar bli farligt när man måste ha alkohol. Njut fina Lingon vad det nu är du dricker. Jag blir glad när jag läser att du njuter.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   23 maj, 2012 at 21:04

   Det är så härliga kvällar så jag är glad att sitta ute och bara ha det gott.
   kramar och trevlig kväll,

   Reply
 • Linda G
  23 maj, 2012 at 21:24

  Mums! Och din fina klänning skulle jag inte tacka nej till:))) Kram

  Reply
  • Lingon
   23 maj, 2012 at 22:03

   Den är bara så skön.
   kramar!

   Reply
 • Marie
  24 maj, 2012 at 07:26

  Fina bilder på dig 🙂 Jag dricker så otroligt sällan nu för tiden, det är ju lite av en social grej och att sitta hemma och småsupa är inte min grej och absolut inte själv. Däremot kan jag ta ett glas vin någon gång även om jag är själv, till maten och även om det är en onsdag. Det där alkoholfria lät gott, grape. måste jag pröva. Gillar när det inte är för sött. Och laxen ska jag nog banne mig pröva idag! Kram och ha en fin dag!

  Reply
  • Lingon
   24 maj, 2012 at 11:49

   Gör det för laxen är mumsmums!
   kramar

   Reply
 • Louise Larsson
  24 maj, 2012 at 07:45

  God morgon! Har börjat cykla mellan Tappström och Brommaplan för att slippa busskaos varje eftermiddag hem till Ekerö. (Endast en körfil på vägen hem)Det är 1 mil enkel väg. Tar ca 30-35 minuter att cykla….jag är så nöjd!! Tänk att sommaren kom till slut. Nu har vi haft 22 grader sedan i söndags. Jag älskar svensk sommar!!! Ska vi byta akelejafrön i höst? Jag tycker så mycket om dom…..har en vit låg sort..en dubbelflikig rosa m m. Sugen? Hoppas du får en fin varm dag!!!!!! Kramar!!!!!!!!

  Reply
  • Lingon
   24 maj, 2012 at 11:50

   Visst är det härligt med värmen och vad duktig du är som cyklar.
   Vi får se när frösäsongen kommer. 😀
   Ha en fin dag du med!
   kram

   Reply
 • Septemberflikka
  24 maj, 2012 at 09:03

  Ja visst är det känsligt för en del men jag hat lättare att förstå ett glas rött hemma en tisdag än helgsupandet vi har i detta land över lag. Det är minsann mer legalt. Det ”hör till” på ngt vis verkar det som.

  Jag tar ett glas vin när jag känner för det och jag dricker sällan mer än just ett och det blir kanske 4 ggr i månaden. Jag jobbar ju inom branschen och jag upplever många gånger att vi dricker mer sällan än gemene man.

  Njut du!

  Kram

  Reply
  • Lingon
   24 maj, 2012 at 11:50

   Här njuts det på.
   Ha det så gott idag.
   kramar och hör av dig om klänningen om det inte fungerar.
   <3

   Reply

Leave a Reply