Menu
Trädgården

blått hav, kattmums och mollypaket

Bilden kommer härifrån

Jag älskar blåa hav i trädgården och näst efter lavendel som kommer kantnepeta som jag slog till på igår på plantskolan. Eftersom jag inte kunde bestämma mig eller har någon erfarehnet så blev det tre sorter, ”walkers low”, ”six hills giant” och ”blue wonder”.

Efter ett närgånget studerande av etiketter så tror jag att six hills giant är den blåaste och högst, blue wonder ungefär lika blå men endast 30 cm så den viker sig kanske inte så mycket? Och Walkers low, är inte så low utan ganska hög och mer ljuslila än blå.

Mina teorier alltså, vi får se. För jag vill ha ett blått hav och då ska det ju vara rätt blå. 😀 Detta måste utforskas. Någon som har lite mer koll på det här?

I vilket fall som helst är detta även den där växten som får katter att bli skogstokiga av lycka så jag har haft fint besök hela förmiddagen och en planta har redan blivit lite åtgången av en närgången misse. Men det är mest bara trevligt..

Ja, och så matchar det blå så fint till rosor och alla andra färger.

Nu ska jag iväg och hämta ut ett paket från CDs rea. Eftersom det är lite lågt i mollylandet så tänkte jag dessutom flasha innehållet på studs så ni får se. Om ni vill – och vågar. 😀

Många kramar och ha en fin eftermiddag,

L

No Comments

 • Fru Sederblad
  18 maj, 2012 at 14:16

  Blått är flått! Så himla fint. Men jag vet inte vad det är för skillnad på de olika sorterna.

  Reply
 • Madde
  18 maj, 2012 at 14:21

  hm, jag är inte heller så bra på de olika. Vet dock att de växer på bra och täcker snabbt 🙂 Om du undrar varför jag inte ringt, är det för att min nya lur, inte ville ta emot alla kontakter från den gamla 🙁 Jag märker det då och då när jag vill ringa någon jag inte pratat med på länge och så är de bara borta…Paket är alltid kul, spännningen är olidlig!! 😉 Klem

  Reply
 • Josanne
  18 maj, 2012 at 14:26

  Vill? Absolut? Vågar? Såklart! :o)
  Och blått i trädgården är fint men jag inte ett skit mer än så… :o)
  Kram!

  Reply
 • Josanne
  18 maj, 2012 at 14:26

  Jag gör om och gör rätt:
  Men jag vet inte ett skit mer än att jag tycker att det är just fint…

  Reply
 • Anne
  18 maj, 2012 at 14:55

  Hoppas plantorna klarar sig 🙂 Du ser väl till att gosa med besökarna. Klart vi vill se dig prova.
  Kram
  <3

  Reply

Leave a Reply