Lingon om.....

allt utvecklas och att veckla ut sig

Idag kom jag för tidigt till jobbet. Hur gick det till? 😀 En och en halv timmes extra effektivitet gör att jag har en liten stund över. Inte dumt.

Jag är lite tankfull idag, och det är det gamla vanliga om bloggens innehåll, vad jag själv har lust med eller ambitioner till. Ibland så tänker jag mycket på varför jag bloggar. Vad det ger mig och vad jag ger ut av mig själv? Skulle jag läsa min egen blogg om jag sprang på den i blogglandia?

Sen vissa dagar tänker jag förstås inte alls, man bara är och allting flyter på. Och jag vet – att jag måste inte veta allting. Det finns inget egenvärde i att ha ett totalt fokuserat mål som är meningsfullt – hela tiden. Utan det räcker bra för mig att ha en någotsånär karta med lite olika kontroller att orientera mig fram igenom.

Trots det stannar jag gärna upp och läser lite noggrannare på kartan, riktar om kompassen och skådar i skyn efter tecken. Tecken på att jag gör det jag vill göra, och helst med lust och glädje.

Just nu händer det så mycket i mitt liv, inte bara våren slår ut och tränger sig fram ur torra kvistar. Även jag ska göra det. Veckla ut mig och leva mitt eget liv, på mina villkor. Helst. Och det funderar jag en hel del på.

Men nu är det dags för en kafferefill och så mera jobb. Enklare saker och närmre mål att nå.

Kramar och ha en fin dag önskar funderingstanten

No Comments

 • Katinka

  Jag tror verkligen att det är nyttigt att stanna upp och tänka så där. Och att ha en blogg som är till för en själv först och främst och som gör en glad. En dokumentation av ens liv kanske. Kram och lycka till i funderingarna.

 • L8

  Förstår att tankarna snurrar i huvudet på dig Lingonet.
  Hoppas du mår ok trots omständigheterna…
  Måste vara en enorm omställning.
  Blev ledsen när jag läste vad som hänt.
  Hoppas det löser sig till det bästa.
  Kram
  L8

  • Lingon

   Tack L8,
   Jag mår rättså bra, det går ju lite upp och ner men livet går vidare, så sant som de säger. Och nu är det min tid så jag ska ta tillvara på den.
   Hoppas du har en fin dag,
   kram
   L

 • solid

  Hej!
  Visst är det gott och nyttigt att reflektera över sitt varande och görande. Om man råkar vara på rätt spår och sånt där.
  Jag hoppas i mitt inre att du skulle tycka om din egen blogg för det gör jag och många med mig,
  att du skulle hänga kvar för att du skulle tycka att det där lingonet var ett rysligt trevligt och förträffligt lingon.
  Kramar från Eva som är geggig i hjärnan idag

  • Lingon

   Tack ska du ha snälla Eva,
   Ett alldeles småförträffligt lingon hälsar tillbaka och hoppas att din pollensnuva släpper taget om din snok. För det är ju så vackert ute nu.
   kramar och må så gott,
   L

 • Sanna

  Hejar på och tro minsanna att denna påvingade förädning ändå kommer leda till något bra. Det är i det jobbiga man också lär sig att uppskatta det man faktiskt har och det är himla coolt att lära sig en massa nytt om sig själv. Känns lite som det är det du gör får jag för mig i alla fall. Rätta mig om jag har fel. Allt jobbigt bär bra saker med sig även om inte riktigt ser det när man ä mitt i det.

  Massa pepp till dig från mig! Kramis

  • Lingon

   Nej du har helt rätt Sanna. Och det är väldigt spännande att lära sig nya saker om sig själv och vad jag vill egentligen.
   kramar och tack för peppet!

  • Lingon

   Tack vännen!
   Det är väl så att jag vill utvecklas på en massa olika sätt i mitt liv och bloggen är en del.
   kram

 • Anne

  Hej söta 🙂 jag instämmer helhjärtat i vad andra redan skrivit! Blogga ska du så klart göra för din egen skull och på det sätt du vill. Jag älskar att hälsa på hos dig med blandningen av högt och lågt och inte minst fina inspirerande bilder 🙂 Så det så!
  Kram <3

 • Sofie

  Instämmer med föregående talare!!

  Söt kofta, ångrar så att jag inte köpte den på rean i vintras :)! Har du bestämt dig om du vill sälja din Odd Molly Imprime tunic till mig? 🙂 känner mig lite tjatig men men.. 🙂

  Kram Sofie

  • Lingon

   Tack! Jag provade den häromdagen och tror att jag vill behålla den. Hoppas att jag krymper i den i stället.
   kramar och ha en fin dag

 • Hilde

  Verkligen ett bra inlägg som får mig att reflektera på en gång. Nu är funderingarna i gång, så det kanske blir ett helt eget inlägg till en del av frågeställningarna 🙂
  Var du tidigt på jobbet, så hade vi helt motsatt problem i dag…
  kram

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Får oxå instämma med de andra:)). Tycker din blogg är trevlig som den är! Varför man bloggar, ja det är väl som en sorts dagbok som man ger andra tillåtelse att läsa.
  Det är bra att ibland stanna upp och fundera lite över livet. Man behöver fånga ögonblicken!
  Lycka till du härliga!
  Soliga kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *