Menu
Trädgården

Ja, men det är grönt

Utanför jobbet så ser det ut så här, härligt grönt och frodigt.

Och jag har lugnat ner mig lite sen i går kväll med mina grubblerier. Det blev bara en sån stor kontrast att komma hem till mitt ”nya” liv som ensamboende, och så var det årsdagen av en tråkig händelse inom familjen.

Men nu. Nu känner jag vårkänslor och lite energi på kuppen så jag hoppas att jag ska orka med ett träningspass i kväll. Vad ska jag mer hitta på? Läsa en bok, förhala deklarationen kanske, fundera på den där flådiga kameran som jag börjat drömma om och om jag inte skulle köra en hink jord?

Jag håller på att tömma ur jorden ur en rabatt för att gräva lite djupare, hacka upp sten och sen fylla på med ny jord. Rosor ska planteras är tanken och de behöver lite bättre förutsättningar än vad det är i mina små bäddar.

burgundy ice

Den här fina sorten kärade jag ner mig i förra sommaren, och den verkar tålig och fin men det är liksom rödmålat staket bakom som inte är helt fördelaktigt för den här rosen. Inte att det skär sig eller så, men den härliga röda färgen försvinner lite mot den mer tomatröda bakgrunden.

Men å andra sidan. Inget är beställt än…och jisses vad många fina sorter det finns.

Någon som kan rekommendera en tålig sort som blommar ofta och starkt? Rabatt eller buskros.

Kramar

No Comments

 • Sofia
  23 april, 2012 at 17:18

  Ja deklarationen ska förhalas, jag bär runt på jord här… Köpte 5 säckar naturgödsel som jag strör här och var och hoppas på tacksamma perenner! Gick en sväng på plantskolan idag och drömde men som sagt det blev gödsel idag!
  Kram!
  PS Kan du inte samplantera den fina rosen med lite klematis eller så som stör ut färgen från planket?

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:52

   Gå på plantskolan nu är ju livsfarligt. 😀 😀
   Jo jag ska nog samplantera en hel del växter där, men vi får se.
   Kramar!

   Reply
 • Emschen
  23 april, 2012 at 18:11

  Inte förhala deklarationen! Det är bara till att ta tag i den. 😉

  Kan du inte målat staketet vitt? Rosor (oavsett färg) mot vitt staket är så mycket sommarkänsla för mig.

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:53

   Åh, det hade jag gärna gjort. Men det är ett plank som tillhör huset och alla ser likadana ut så jag får inte. Men allting annat än just det får jag ändra på.
   Kramar och krya på dig!
   L

   Reply
 • Hilde
  23 april, 2012 at 18:24

  Jag ska nog inte ge dig råd om blommor och växter. Du hade fått stora chocken om du såg min trädgård 😀 Skönt att du landat och att det känns bättre i dag.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:54

   Ja, det är jätteskönt att landat. Och så kul det var att ses.
   kramar

   Reply
 • Natascha
  23 april, 2012 at 18:25

  Härliga vårbilder! Idag känns det som om våren äntligen bestämt sig för att hälsa på igen. Här i Göteborg var det 14 grader och sol nu på eftermiddagen. Underbart!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:55

   Underbart med fjorton hela grader! Så långt har vi minsann inte kommit här..
   Åh så skönt det låter.
   kramar och trevlig kväll,

   Reply
 • Anne
  23 april, 2012 at 18:31

  Å maj gadd – har knåpat i hop siffrorna men glömt att verkligen deklarera 😮 Ni verkar ha kommit mycket längre än vi när det gäller grönt. Får kolla om det hänt något med Magnoliaträden på Hötorget 🙂
  KAM

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:57

   Den vanliga magnolian har inte kommit i gång än, bara de tidigaste sorterna. Jag har heller inte deklarerat än. 😀
   kram

   Reply
 • Maja
  23 april, 2012 at 18:58

  Ghislaine de Feligonde gillar jag. Blommar hela sommaren och rosorna skiftar färg under sin livstid. Blir som stora buketter med rosor på busken. Men det finns så himla många fina.

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:57

   Åh den är underbar!! Jag minns att jag skrev upp det långa namnet på en lapp en gång. Tack för tipset.
   kram!

   Reply
 • Katinka
  23 april, 2012 at 19:02

  Nu har jag läst ikapp lite här sedan igår och förstår hur du känner. Kontraster är jobbiga och efter intensivt umgänge blir man nästan överrumplad när man plötsligt hamnar tillbaka dit där man kanske inte ville vara från början. Men du är på god väg. Det här kommer att bli fint ska du se! Kram

  Reply
  • Lingon
   23 april, 2012 at 19:58

   Tack. Det kommer att bli finfint, jag ska bara vänja mig igen.
   kramar!
   <3

   Reply

Leave a Reply