Trädgården

Edwin lever men Selma är död. Någon som har en Selma?


God förmiddag!
Ja förlåt den lite dramatiska titeln på blogginlägget, men jag kunde inte låta bli. Vi talar alltså pelargoner och inte människor. 😀

Här är min första blommande pellis för i år, Edwin. En tålig sort som påminner mycket om Röd Mårbacka.

Han har hängt med mig några år och verkar inte ge sig? Och det är jag bara glad för.
De här bilderna, närbilderna är tagna med mitt Tamron tele-makro objektiv 70-300 mm ifall någon fotosugen undrar. .-D

Tjusig herre minsann!
Här har jag dragit upp de blågröna färgerna i Highlights i Photoshop. Kul att kunna ändra bakgrundsfärgerna utan att stöka till motivet för mycket. Ja, jag babblar lite foto här.. för det är så roligt.

Selma däremot, hon är fett död och begraven sedan ett par veckor tillbaka. Hon var en mer kinkig dam att övervintra tyvärr och det var min sista av en rad av sticklingar.

Så jag undrar lite försynt om det finns någon vänlig själ därute som har en stickling över? Saxdalens Selma ska det vara och mitt liv är nog inte komplett utan denna dam i mitt hem. Mitt pelargonliv alltså.
Det är ju dags att klippa ner nu vid alla hjärtansdag, så jag hoppas någon skördar sin ordentligt.
Ja eller så får jag beställa en på internet om jag hittar en… Men man kan ju alltid fråga. 😀
Hoppas, hoppas, hoppas!
Annars då? Jo, idag är jag ledig och tusen saker jag borde fixa med, men om jag gör 10 är det ett storverk. Hoppas du har en fin fin måndag och vi hörs lite senare.

kramar

No Comments

 • Lina

  Vad roligt att du oxå gillar pellisar 🙂 Jag har massor av dem i mina fönster. Tack för påminnelsen att de ska klippas ner nu vid 14e feb. De har faktiskt växt och frodats hela vintern men ser lite ljusgröna ut nu så de behöver nog både ny jord och mer vatten. De ska få börja om på nytt 🙂
  Tyvärr har jag ingen Selma åt dig, har faktiskt inte den blekaste vad det är för sorter jag äger. De är bara rosa, vita, röda och fina 🙂
  KRAM

 • sofia

  Jag har inte väckt mina i källaren ännu det är alltid samma sorg att tömma de döda krukorna från rariteter. Om min Selma lever så ska du få en stickling! Kram

 • sofia

  PS Ser att hon kom från Gotland 😉 Tack för objektiv tipset precis ett sådant satt jag och funderade över på tradera igår kväll (köpte ej dock)

 • Vivvi

  Jag kan inte mycket om pelargoner (eller några blommor för övrigt) så jag kan inte hjälpa dig men tänkte svara på din fråga om series.me. Ja, den har stängt ner. Riktigt irriterande men den var nog inte helt laglig och antagligen åkte de fast… 🙁 Tror inte det är olagligt att kika streamat men lägga ut dem är nog inte ok som de gjorde….Håller för tillfället på att leta efter andra bra alternativ som fortfarande är uppe. Återkommer när jag hittat nåt bra 🙂
  Kram
  /Vivvi

 • Madde

  Kan tyvärr inte bidra med Selma. Hon är alldeles för f’ärgglad för att få bo hos mina mestadels vita och blekrosa pellisar. Men! Jag kommer att ha andra sticklingar längre fram, om så önskas. Kanske åker jag ut till stugan i helgen och norpar lite, så man får lite (mer) på fönsterbrädan hemma. Jag kan dessutom bidra med ett mail som du kan läsa vid ett tillfälle. Storklem

 • Milott

  Hej Lingonet!
  Tyvärr så fanns det inga skyltar på mina när jag kastade mig ut i garaget för att kolla men om Du går in på min blogg och kollar den 13 november så finns det bild på dem. De ljusrosa är Mårbacka, för jag älskar den gamla sorten. Men minns inte den djuprosa som jag har i fönstret. Jag köpte den på Tirups örtagård, och ledsen, jag minns inte heller om de var dubbla som Din fina Selma! Men jag kan väl klippa någon stickling om Du vill och skicka iväg till Dig!
  Ha en skön kväll!
  Kramis
  Milott

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *