Lingon om.....

Äta bör man..ju

20120213-022511.jpgIdag lyxar jag lite med lunch ute, mums. Grekisk paj på tallriken och taziki och sallad till.
En av de svårare grejorna för mig just nu är just att äta. Att hålla ett kylskåp fullt med mat för endast en person. Astråkigt ju, så emellanåt äter jag inte alls och svälter mig, och sen blir det lite tröstkäkande på det. Inte bra alls, eller så äter jag müsli, mackor, gröt och färdigpizza.
Jag gissar på att man vill ställa livet i pausläge? Stanna för jag accepterar inte läget?
Att inte äta….
Så med detta i bakfickan de sista veckorna går jag hårt inför idag att bryta trenden av svält och jag-vill-inte i mitt liv. Det leder bara till trötthet och mer deppighet i längden så nu ska jag traska in på mataffären och bunkra lite nyttigheter och god mat.
Jag tror jag ska göra goda färsbiffar kanske med fetaost och tomat i?
Styckfrysa, och kanske göra någon paj och gryta som är lätt att värma när jag kommer hem på kvällarna.
Så där är den, dagens utmaning för mig. 🙂
Vi hörs lite senare, antagligen från spisen. I mitt event-wallaförkläde. 😉
KramarL

No Comments

 • Adela

  Bra lingon! Äta ska du göra och unna dig, det är du värd! God nyttig mat och långa promenader så samlar du tankarna…hade jag bott där hade jag hämtat dig med mina vita trasselsuddar och klivit iväg med dig ut i naturen! Nu kommer snart våren, nu börjar ditt nya liv!En så härlig tjej som du väntar mycket på, tro mig;)
  Kramar
  Adela

  • Lingon

   Det hade varit underbart härligt att ta en långpromenad med dig och killarna.
   Jag ångrar så att jag inte hann prata mer med dig..måste fallit i matkoma där på kvällen. 😀
   Massa kramar och du är så rar!
   L

 • Nena

  Ja äta är ju livsviktigt och ändå är det så ofta det som tar stryk i såna här lägen. Min svärmor slutade i princip helt att äta när min svärfar dog. Försök att peta i dig ändå, kroppen tar snabbt stryk om den inte får näring. Jag är själv expert just på att tröstäta, och det är ju inget bra i länden. den där lunchen såg oerhört smaskig ut!
  Kram

  • Lingon

   Den var… Grekisk paj. 😀
   Det är nog så vanligt det här tror jag, när man inte trivs eller går i genom en sorg.
   Hoppas din svärmor har hämtat sig lite nu..
   Massa kramar från Lingonet

 • Lina

  Heja heja! Mat är verkligen vägen till glädje 🙂 Jag tycker du helt rätt i att handla hem det som Du tycker är gott, gör enkla rätter och frys in portionsvis. Jag är övertygad om att det kommer kännas toppen när du kommer hem på kvällen.
  KRAM

  • Lingon

   Det kommer det att göra verkligen. Nu har jag en gryta på spisen som var hur god som helst och i morgon kväll, mums..
   kramar och vi ses snart!

 • Victoria - Elvira Spekulerar

  Äta bör man annars dör man, så straffa inte ut dig själv genom att inte äta. Men jag kan hålla med dig om att man blir lite slarvig med maten när man bara lagar den till sig själv.
  Kram på dig och tack för att du uppdaterade så bra från eventet, roligt att följa dig/er.

  • Lingon

   Det är ju så mycket roligare med sällskap..:-D
   Vad kul att du gillade uppdateringarna. Jag hade själv jätteroligt med att blogga ”live”
   Massa kramar till dig,
   L

 • Anne

  Ja du vi har ju samma utmaning just nu – det där med den förbaskade maten! Jag kom nyss hem från ICA med 1 kg köttfärs (och kakor hehe) som jag tänker göra köttfärssås av. Många små burkar i frysen blir det 🙂
  KRAM <3

  • Lingon

   Ja, det är verkligen inte kul alls. Men man mår bättre så det är bara att kämpa lite med det.
   Önskar jag kunde få laga lite mat till dig!
   Kram!

 • Marie

  Låter som en jättebra idé. Har haft jättesvårt med matbiten . Känt ett fruktansvärt motstånd att laga mat och oftast bara ätit för att jag måste. Tur att jag har haft barnen så jag fått skärpa till mig mellan varven och eftersom de är stora kan de laga mat själva om det kniper. Men det är inte bra.. ShapeUp-appen verkar vara bra för mig av den anledningen; att jag ser vad jag äter och inte äter + att mer frukt och vatten slinker ner. Hoppas du får ordning på det! Kramar och ha det gott!

  • Lingon

   Appen är jättebra på det viset, för det syns ju om man svälter sig själv…
   Men du är ju så duktig på att komma ut och fika på dagarna, bara det är ju bra. Att man gör något liksom..
   kramar och hoppas du har en fin kväll,
   L

 • Katinka

  Visst blir det så att det är matlusten som försvinner och inspirationen att göra något nyttigt. När jag är ensam så orkar jag knappt laga mat så jag förstår dig verkligen. Hoppas du får i dog något gott ikväll! Kram

 • Annelie

  Det går ju att förstå men äta regelbundet måste ändå försöka göra! Vet själv hur jobbigt det kan vara när man är ensam. Kan du inte offra en ledig dag till att stå i köket.. Planera innan o handla hem det du behöver, frys in portionslådor att plocka fram när du kommer hem. Du har ju fått bra förslag redan. Tycker du om kålpudding är det perfekt göra storsats i långpanna, räcker till många lådor. Kokar du pasta med ngn sås, gör dubbelt o frys in. Fisk finns ju en hel del i ugnen att göra, soppor, koka bruna bönor, strömmingslådor mm mm. Hoppas du fick med dig en påse hem.. Lite lustigt du nämner färsbiffar med fetaost. Färsbiff med basilika o feta. Steker inte färdigt, lägger i ugnsform med en burk krossade tomater, krydda o in i ugnen. Gott med pasta eller ris till.
  Hoppas du äter något gott som du gillar ikväll..!
  KRAM

  • Lingon

   Mums! Det låter ju som du är en riktig hejjare i köket? 😀
   Färsbiffar är jag jättesugen på med det blev gryta i kväll i stället. Tusen tack för inspirationen här med dina förslag. Jag ska minsann sköta om mig riktigt bra!
   Många kramar och hoppas du har en fin kväll,
   <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 • Sanna

  Håller med om det du och andra skriver. Gör mer än vad du behöver när du lagar ändå. Frys in och sen vet du att du alltid har bra mat att glufsa på. Jag levde själv under många år och lagade ofta så just för att ha i frysen både till middagar och lunch. Kul vet jag inet om jag tycket det var men nödvändigt liksom. Kämpa på fina du! 🙂
  Kram

  • Lingon

   Det är nödvändigt nu, och bara att få varm hemlagad mat läker hjärtat tror jag. På vissa sätt. 😀
   Herregud jag har levt på musli och färdigpizza i en evighet nu..blöö.
   Kramar och den dära fikan ska vi planera.
   😀

 • Hilde

  Jag instämmer i kören. Det är viktigt att du äter, för som du skriver är det lättare att deppa ihop om du inte har någon energi. Det kan kännas som det inte är någon mening, men det är det. Smart att göra storkok och sedan frysa in i portioner, då känns det inte som för mycket jobb med att laga mat till en person. Jag känner på mig att detta blir din vår..
  Kram

  • Lingon

   Det ska bli min vår.! Och din.
   Och tack för peppet just det där att det känns som det inte är någon mening med det är det.
   Massa kramar!

 • lifessilverlining

  Har sett dig på flera bilder nu runt om och måste bara in till din blogg och hälsa kände jag, så härlig blogg du har! vilka fina blommor du har fotat! jag älskar att fota blommor:) lägger till dig i min länklista, hoppas det är ok?!
  kram

 • Victoria

  Vet vad du menar! Trist att äta och laga själv, trist att det inte blir lagat om jag inget gör. Jag gör veckomatsedeln som jag försöker laga efter. Då kan diciplinen steppa in när motivationen tryter.
  Kram kram

  • Lingon

   Ja, det är väl bara att bita i hop då? 😀 Veckomatsedel är lite för avancerat för mig tror jag men kanske en halvveckomatsedel?
   kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *