Inredning

Att vilja bli Japan, minimalist och ändå shoppa mera

Tänk vad det kan bli kortslutning i huvudet ibland? Jag går och funderar på grejor. Göra.sig.av.med.grejor bestämt och hur skönt är det inte att checka in på ett hotellrum med bara en halvfull väska? Att inte ha så mycket mer än man behöver. Att leva enkelt och sparsmakat, förvisso med stil – såklart. 🙂 Men det kommer ju nya fina saker hela tiden och skåpen fylls på.
Jag skulle också vilja göra saker långsamt och jag tänker mig graciösa rörelser som jag såg i en film när någon med absolut kroppskontroll serverar en kopp te och är medveten om varenda cirkel och knyck. Jag skulle vilja vara mer medveten om min kropp och närvarande i varje sekund. Långsamt och närvarande.

Inte mycket grejor.

Bara sånt jag gillar.

Frihet.

Luft.

Möjligheter.

Tid.

På sista tiden har jag kommit på att även om jag har mycket grejor och arv och pryttlar så är jag snart där. Snart har jag rensat färdigt och det kan hända att redan i sommar så är jag vid frihetsmålet. Det finns alltså ett mål i sikte och inte en ändlös sörja att ta hand om. Inte ett extra skåp eller förråd som väntar på mig.

Kanske är det inte något viktigt egentligen men för mig är det det och jag vet att för vissa människor tar det aldrig slut, högen av saker som måste göras och fixas. Man kan ju glömma bort den emellanåt men den finns ju oftast kvar.

Min hög är snart slut och mitt skåp är rensat.

Snart är jag fri.

Fri att läsa en bok.

Fri att skapa.

Fri att bara sticka iväg en stund.

Det är jag såklart ändå redan nu. Men inte riktigt på samma sätt. ♥

kudde
Motsatsen till alla dessa tankar är att jag just köpt ett nytt kuddfordral som ligger någonstans i soffan. Det är den med paisleymönster och så fint att jag inte kunde låta bli. Annars så är det ganska opiffat här hemma och lite vanlig vardagsröra på temat grönt. En grön lykta och en ärgad koppartulpan står på bordet tillsammans och håller en bok av Tomas Tranströmer sällskap. Mjuka färger och lugn och ro. Just nu.
Trevlig kväll och tack för att jag fick svamla lite. 🙂 Och vill du lufta dina rensningstankar, gör det gärna. ♥

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *