Lingon om.....

En snabb Stockholmsresa

Jag kom, jag sågs, jag åkte hem igen. 🙂 Ungefär så i hundra kilometer i timmen. Här är blommor och pumpor på Hötorget och det luktade kantarell när man gick förbi stånden. Moln av skog och kantarelldoft.

cookie

Men naturligtvis måste jag hinna med väsentliga saker som att fika med mina goa kollegor och få beslutsångest inne på Vetekatten. Det slutade med någon sorts chokladliknande boppe som var fylld med passionfruktsmousse och just choklad.

kost

Ett besök inne på konserthuset och det här är en Clave de Timbre. Den ser ut som en Celesta ungefär men har en annan insida med lite spännande slagdon.

sockan

Efter denna nya lärdom om musikinstrument fick jag äran att jobba lite och den här flygeln ställs i ordning tills Sokolov kommer på besök i helgen. Jag kan bara säga typiskt att jag inte var i Stockholm till veckoändan i stället så nu missar jag honom igen. Men jag har iallafall justerat hans flygel. 🙂

tun tun2

Vädret bjöd på regn så vi drog oss ner i T-banan och jag fick för mig att ta bilder på allt som lockar ögat.  Det finns ju trots allt många tjusiga utsmyckningar där nere och jag blev lite glad över att få åka i den gamla gulbruna vagnen till Kungsträdgården. Jag förbannar dock mitt elefantminne och tänkte mest på en dokumentär om tunga dieselpartiklar som sjunker ner djupast i tunnelbanan och fastar i våra lungor. En film av Lennart Nilsson, samma som gjorde filmerna om Livets Mirakel ni vet.

mus

Så efter att jag hållit andan för att undkomma dieseldöden så kom vi upp i friska luften och det var dags för dagens andra jobb. Damen på tavlan är Jenny Lind.

mus1

Trevligt sällskap fick jag också och sen var det middag och äldre fina kollegor dök upp för att språka och umgås. Någonstans där började jag bli lite matt men det var inte slut än för dagen utan jag begav mig till Hornsgatan och Anne för ett efterlängtat besök. Där fick jag ett glas vin och vi satt och pratade ett par timmar och jag blev hederslektant till hennes älsklingar. Så gott att ses igen. ♥

Och nu är jag hemma igen. Omskakad och en smula resdammig och det är bara att försöka ta mig samman för resten av veckan. Hur ska det gå?

350

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *