Höör

Brusa högre du lilla å

Jag går promenader på kvällarna och ibland har jag tur att hinna ut innan ljuset försvinner. Och den här bilden fick mig att tänka på titeln Brusa högre lilla å av Björn Json-Lind. En låt jag spelat miljoner gånger på pianot som är lika utsliten som månskenssonaten, men ändå så otroligt fin.

Där finns energi. Kanske handlar den just om det? Bäcken som brusar fram med obändig kraft och det är bara att hänga på, hänga med för nu kommer våren.

Och jag, jag med mitt lilla futtiga liv i det stora hela, jag hoppar i strömmen och bestämmer mig för att haka på. Leva fullt ut. Simma mitt lopp. Ta för mig av det som bjuds. Ge av det jag kan. Göra mitt bästa. Kan våren kan jag. No more februariblues.

Björn J:son Lindh’s most well-known composition. Janne Schaffer on guitar with Björn J:son Lindh himself on synth. From a Christmas concert in the Gustav Vasa church in Stockholm, December 2009.

 

Ja, där tog jag i lite. 🙂 Men det är fantastiskt det där med våren och vad den gör med en blek trött människa. Det liksom pirrar till lite och öppnar stängda dörrar i mitt huvud. Härligt. Jag hittar ett rum därinne som är fullt med byggidéer, ett rum som innehåller en fotostudio, ett rum som är ett kök med spännande dofter. Så mycket kul att göra i vår. Och odla? Och första joggingturen?

Sista vårbilden för idag blir kaprifolen som har fina gröna skott.

ö

Må väl önskar jag dig som läser och hoppas du också får energi av våren.♥

2 Comments

 • Sahra

  Älskar den. Tröttnar aldrig på den. Ett självklart val vid Julias begravning. Trots den kopplingen kan jag fortfarande lyssna på den och älska den som det mästerverk det är. Ha en fin helg. Kram

  • Lingon

   Så fint. <3 Jag tror jag hörde den 20 gånger i går och nu är det nog dags igen.
   kram och ha finaste helgen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *