Lingon om.....

Cherie?

20140327-084759.jpg

20140327-084837.jpg

20140327-084936.jpg
Hejhej! Jag har fortfarande inget internet hemma tyvärr så bloggandet blir på tåget och lite sporadiskt. Tråkigt!
Men desto roligare hade jag igår kväll när jag var i Lund och kollade in frön och lökar för i år ska jag odla lite försiktigt i liten skala. Jag vet liksom inte hur man gör riktigt men det ligger djupt begravt i mina barndomsminnen och den enorma trädgården som vi hade. Och så finns ju Google förstås.

Med mig hem kom sättpotatis vid namn Cherie, blandade morötter Harlequin och en odlingsduk att skynda på växandet lite. Sättpotatisen kan tydligen gro lite innan de kommer ner i jorden.

Tomatfröna är sådda och lite lök ska jag ha och sallad. Kanske bönor? Det där med liten skala kanske jag får äta upp? 🙂

Problemet som kvarstår är mest var jag ska odla någonstans för det är trångt på uteplatsen och i rabatterna. Nåja, nåja….det löser sig.

På återseende!

5 Comments

  • Lotta K

    Hej, du ger bra inspiration Lingon! Jag känner att jag måste ta mig i kragen och göra ett litet odlingsland till oss. Tänkte fråga dig om det finns pelargonstickligar i trädgårdsbutiken i Lund, när du var där?
    Kram Lotta (i Valbonne)

    • Lingon

      Hej Lotta! Kul att höra från dig igen. Inga småsticklingsr utan bara ett fåtal plantor Mårbacka. Lite tunt men jag hoppas att det kommer in snart. Letar själv efter fuchsiasticklingar. 🙂 kram och lycka till med odlandet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *