Lingon om.....

Middagen

En bild från sent i går kväll. Efter the Afterparty. 🙂 Ni vet när gästerna gått hem och det är dags att mysa lite, plocka undan och varva ner så sakteliga.

Kvällens outfit var sidenklänning med tunn kofta och här är mitt kartongchica hem.

Jag fick årets första tulpaner, så fina!

Och en ängel från en ängel, lite ljus och mera blommor.

bild

Så blev  det mat….

…men vad händer nu? 🙂

Mitt i marängvispandet så tyckte jag att mina gäster kunde jobba lite och tog fram verktygslådan.

Efter en stunds bankande och mumlande så satt det lite tavlor på väggarna. Och jag ville inte lägga i mig i var de skulle sitta utan det fick bli en överraskning. Åtta av nio blev perfekt och får sitta kvar. Kanske var det modigt? Men jag känner mina gäster och det var hur kul som helst att smyglyssna på deras funderingar och beslut, jag visste helt enkelt att det här kommer bli bra.

Så var det kväll och jag fick gå och lägga mig med ett leende, många varma tankar på det där att det kan vara helt underbart att umgås. Nu när julen över och vi har några sega månader fram till våren är det perfekt att ha kvällar med vänner och äta gott. Vi pratade mycket, diskuterade och lyssnade på varann. Jag fick en danslektion i köket och lärde mig uttrycket ”gnossa”. 🙂 Middag med mersmak helt enkelt.

12 Comments

 • Nära vill jag leva

  Men vad smart och hur skoj idé som helst. Konceptet är utvecklingsbart, vad sägs om att efter middagen plocka fram golvmopp, såpa, dammtrasor till gästerna medan värdinnan, du eller jag då, tar ett glas vin i köket och fixar till efterrätten. Jag gillar det här skarpt och funderar på kommande gäster. Har du lust med en tur till Motala förresten?
  Kramar

 • Flipfloppan

  Håller med ovanstående såklart, såg mys ut. Och den stunden när alla gått, är så skön, jdå tänker man tillbaka på kvällen som var och jag brukar röja undan på natten och det är sen ljuvligt att komma upp till ett rent kök. Kram

 • Lotta

  Härligt! Vilken fantastisk idé. Ibland är det kanske så också att man själv blir lite hemmablind och när andra tar beslut så blir man överraskad. Gäller att man kan släppa på kontrollbehovet. 😉

 • Annelie

  Vad mysigt ni verkar ha haft! Bra koncept låta gästerna göra något medan de väntar på desserten. Så fint du har det hemma hos dig! Kartongerna får ta den tid det tar..allt kan ju inte bli perfekt på en gång. Ha en bra måndag!
  Kram,
  Annelie

 • Linda G

  Gnossa är väl sånt som dom sysslar med på dansgolvet? Nån slags halv parningsritual ser det ut som;) Smart att låta gästerna jobba för maten! Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *