Menu
Lingon om.....

Middagen

En bild från sent i går kväll. Efter the Afterparty. 🙂 Ni vet när gästerna gått hem och det är dags att mysa lite, plocka undan och varva ner så sakteliga.

Kvällens outfit var sidenklänning med tunn kofta och här är mitt kartongchica hem.

Jag fick årets första tulpaner, så fina!

Och en ängel från en ängel, lite ljus och mera blommor.

bild

Så blev  det mat….

…men vad händer nu? 🙂

Mitt i marängvispandet så tyckte jag att mina gäster kunde jobba lite och tog fram verktygslådan.

Efter en stunds bankande och mumlande så satt det lite tavlor på väggarna. Och jag ville inte lägga i mig i var de skulle sitta utan det fick bli en överraskning. Åtta av nio blev perfekt och får sitta kvar. Kanske var det modigt? Men jag känner mina gäster och det var hur kul som helst att smyglyssna på deras funderingar och beslut, jag visste helt enkelt att det här kommer bli bra.

Så var det kväll och jag fick gå och lägga mig med ett leende, många varma tankar på det där att det kan vara helt underbart att umgås. Nu när julen över och vi har några sega månader fram till våren är det perfekt att ha kvällar med vänner och äta gott. Vi pratade mycket, diskuterade och lyssnade på varann. Jag fick en danslektion i köket och lärde mig uttrycket ”gnossa”. 🙂 Middag med mersmak helt enkelt.

12 Comments

 • Helena
  26 januari, 2014 at 21:24

  Det ser ut som ni hade en mysig kväll! Och bra att låta gästerna arbeta lite för maten 🙂
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   26 januari, 2014 at 21:26

   Eller hur? 🙂
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Nära vill jag leva
  26 januari, 2014 at 21:27

  Men vad smart och hur skoj idé som helst. Konceptet är utvecklingsbart, vad sägs om att efter middagen plocka fram golvmopp, såpa, dammtrasor till gästerna medan värdinnan, du eller jag då, tar ett glas vin i köket och fixar till efterrätten. Jag gillar det här skarpt och funderar på kommande gäster. Har du lust med en tur till Motala förresten?
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   27 januari, 2014 at 18:58

   Ja, varför inte. Men just städning vet jag inte om jag hade tyckt var så kul. Heller montera något. 🙂
   kramar!

   Reply
 • Flipfloppan
  26 januari, 2014 at 21:30

  Håller med ovanstående såklart, såg mys ut. Och den stunden när alla gått, är så skön, jdå tänker man tillbaka på kvällen som var och jag brukar röja undan på natten och det är sen ljuvligt att komma upp till ett rent kök. Kram

  Reply
  • Lingon
   27 januari, 2014 at 18:59

   Ja, den stunden är så mysig.
   kramar

   Reply
 • Lotta
  26 januari, 2014 at 23:15

  Härligt! Vilken fantastisk idé. Ibland är det kanske så också att man själv blir lite hemmablind och när andra tar beslut så blir man överraskad. Gäller att man kan släppa på kontrollbehovet. 😉

  Reply
 • Annelie
  27 januari, 2014 at 08:51

  Vad mysigt ni verkar ha haft! Bra koncept låta gästerna göra något medan de väntar på desserten. Så fint du har det hemma hos dig! Kartongerna får ta den tid det tar..allt kan ju inte bli perfekt på en gång. Ha en bra måndag!
  Kram,
  Annelie

  Reply
 • Linda G
  27 januari, 2014 at 08:55

  Gnossa är väl sånt som dom sysslar med på dansgolvet? Nån slags halv parningsritual ser det ut som;) Smart att låta gästerna jobba för maten! Kram

  Reply
 • Anne
  27 januari, 2014 at 09:56

  Här uppe säger vi gnussa :)) Inte klokt vilken skillnad det gjorde att måla trappen vit – så mycket ljusare
  Kramar

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  27 januari, 2014 at 16:37

  Så mysigt & vilken vacker Ängel <3

  /Kram fina du

  Reply
 • Fiona
  27 januari, 2014 at 21:39

  Mys!! Och vilka fina tulpaner.
  Kramar

  Reply

Leave a Reply