Menu
Lingon om.....

Att göra julen baklänges

bild (kopia)

Idag har inte varit värsta höjdardagen men jag avslutar i stor stil med att göra en Janssons frestelse. 🙂 Mums. Jag hann inte med att göra någon egen till julen så det fick bli idag. Nu står den i ugnen och jag väntar….och händerna luktar ansjovis och lök till Missemans förundran. Till detta kulinariska mästerverk tror jag det blir några små prinskorvar och vips är det ett halvt julbord. Nästan.

Det går även att ana ett visst rosa tema på mina kökspryttlar och en ostmacka till höger i bild.

Piiiiiiip? Åh, nu är det bara en kvart kvar? Bara för att någon säkert vet så undrar jag hur man använder en mandolin? Jag är högerhänt och vill dra från höger till vänster men den glider iväg på diskbänken? Det måste finnas något trix eller så behöver jag en skruvtving för att hålla fast skärbrädan. Hur gör man?

Trevlig kväll och må så gott.♥

14 Comments

 • Helena
  6 januari, 2014 at 19:55

  Janssons är en favorit! Vi gjorde en i mellandagarna. Tyvärr försvinner den liksom på julbordet och jag orkar inte äta så mycket som jag vill efter all sill och lax. Det behövs en egen dag för Janssons! Njut!
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   6 januari, 2014 at 20:09

   Japp. En helt egen dag. 🙂
   kram

   Reply
 • Linda G
  6 januari, 2014 at 20:15

  Fina redskap! Skulle Lilleman gilla:) Kram

  Reply
  • Lingon
   6 januari, 2014 at 20:23

   Potatisskalaren är från ica. Mycket fint där. 🙂
   kramis

   Reply
 • AnnaSC
  6 januari, 2014 at 20:58

  åh ser smarrigt ut. Jag gjorde lutfisk idag också lite juligt.

  Tack för underbar gårdagens. <3

  Reply
  • Lingon
   6 januari, 2014 at 22:46

   Tack själv fina du och vi glömde mössbilden ju? 🙂 Gott med lutfisk och varför ska allt göras på julafton liksom.
   Kram <3

   Reply
 • Anne
  6 januari, 2014 at 21:07

  Hahaha några mandolintips har jag inte och all respekt för att du orkar tota ihop en Jansson
  Massa kram

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2014 at 09:33

   Är det ett musikinstrument liksom? 🙂 Tänkte jag.
   Kramis

   Reply
 • Flipfloppan
  6 januari, 2014 at 21:30

  Jag har nästan lärt mig att gilla janssson denna julen, så nästa kanske jag rentav älskar det. du får hålla mandolinen snett lutad mot skärbrädan med vänster hand och sen ”hyvla” med höger..hm, svårt att förklara märker jag..Klem

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2014 at 09:34

   Hm jag foår väl träna lite då? Tycker bara den åker omkring på diskbänken och provade att hyvla mot mig och hålla den mot kanten på bänken. Inte så snyggt som i teveshop kan man nog säga. 🙂
   Kramar!!

   Reply
 • Annelie
  7 januari, 2014 at 09:07

  Jansson är klart värd en egen dag! Flippfloppan förklarar ovan här bra hur du använder mandolinen. Hålla skärbrädan på plats (o annat) är en blöt disktrasa bra hjälp. Fungerar på mycket köket. Söta dina rosa kökspryttlar är. Ha en fin dag!
  Kram,
  Annelie

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2014 at 09:35

   Tack för tipset och jag ska hem och träna. Lite pizzasallad kanske
   Kram och ha en fin dag du med!

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  7 januari, 2014 at 09:51

  Mumms Jansson är sååå gottit /Kramar Annmi

  Reply
  • Lingon
   7 januari, 2014 at 19:37

   Jätte!
   kram och trevlig kväll

   Reply

Leave a Reply