Lingon om.....

Någonstans en lördag

DSC_0107 kopia

Någonstans i Skåne, ganska nära havet befinner jag mig idag.

Jobb såklart och mycket som ska göras innan jul. Idag provade jag google maps och tog en alternativ rutt till motorvägen och hamnade helt klart väldigt off på kartan. Vi talar om småvägar med mötesplatser och 90-graders svängar ute på åkerkanter. Men fram kom jag, med ett stort flin och aningens försenad. Jag har sett byar i Skåne jag inte visste fanns, och vackra utflyktsmål som jag nog ska snoka upp till sommaren. Älska äventyret. Men helst inte när klockan tickar förstås.

DSC_0144 kopia

Dagens självporträtt.

Jag har inte tänkt så mycket på det egentligen. Självporträtt. Men varje dag när jag tar ett foto så är det ju en dokumentation på just idag och jag. Och ändå är självporträttet en så intressant grej, hur jag väljer att visa upp mig själv. Helst skulle jag såklart vilja visa upp en annan sida av mig än just den här. Jag skulle vilja se annorlunda ut. Eller en annan gång skulle jag vilja klä ut mig, visa upp en okänd sida av mig. Som ändå är jag.

Flummigt kanske men jag såg på teve häromdagen, Henrik Schyffert och Johan Rheborg som gör programmet ”Alla är Fotografer”. Det fick mig att tänka till lite på vår bloggvärld och just snabbheten i att knäppa av en bild på sig själv, just i dag. Förr målade man en tavla, och det tog evigheter. Man valde noggrant ut vilken miljö som skulle visas upp och vad bilden skulle spegla.

Har min självbild förändrats av alla dessa självporträtt i bloggen? Ja, lite. Mycket till det bättre. Jag vet att jag kan vara ful på en bild, men jag kan också vara snygg, eller rolig eller glad. Det är en trygghet.

Om du har lust så kolla gärna på avsnittet här.

Foto är kul. 🙂

DSC_0153 kopia

Nu ska jag tillbaka till jobbet. Ha en skön lördag så hörs vi snart igen. ♥

Kramar L

2 Comments

  • pilotfrun

    Det där är väldigt intressant det du skriver. Och det är ju egentligen samma sak med kommunikation. Förr var det brev som tog lååång tid att komma fram och idag har vi instant chat, nästintill hela tiden då alla är uppkopplade.
    Kram
    Rebecca

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *