Lingon om.....

Om Zlatan, snuttifiering, Bron-Broen och katt.

Hej igen!

Jag vill ju prata lite också och inte bara presentera tomtar på rymmen i skogen. Flera saker funderar jag på. Te x har en stor klump i bröstet släppt i dag. Jag gjorde telefonsamtalet som gör livet lättare. Tänk att man kan dra på det så?

Det har powerwalkats.

Katten har fått mat och ingen ägare har dykt upp än. Han/Hon gillar mest att vara ute men står ut inomhus korta stunder.

Zlatan är vältränad, Ronaldo är en pajas. Och jag såg båda matcherna. 🙂

Kläder kommer tillbaka i bloggen och jag ser fram emot vårens Odd Mollysar.

Jag funderar på att lära mig ådringsmålning efter att ha kikat lite väl mycket på gamla möbler.

Och bron…tittar ni på Bron? Med Martin och Saga?

Jag vill diskutera handlingen lite inför det sista avsnittet. Alltså. Jakob, Sagas pojkvän, vilken idiot? Om han har varit tillsammans med henne i åtta månader så borde han veta att hon har problem att förstå sociala signaler. Inte ett enda dugg synd om honom och lite miss i manus tycker jag att utmåla honom sådan. Saga läser böcker om relationer för att förstå och tränar på det sociala spelet. Men vad gjorde Jacob? Gjorde han något för att hjälpa henne och förtydliga signaler på ett enkelt sätt, eller ansträngde sig? Nä.

Martin då? Varför skulle han dra upp Sagas systers självmord precis efter att hennes pojkvän gjort slut? Var inte det überklumpigt? Och gjorde han det för att utnyttja hennes sårbarhet för att komma närmre henne?

Kommer Martin att utveckla sinnessjukdom efter att Mette har lämnat honom och han är ensam socialt? Att han ser syner och hallucinerar är ju inte direkt lovande.

Vem är skurken som är ansvarig för dåden? Nog för att systerns slemäckel till bror var psykopat men men han måste nog varit en smula manipulerad av ännu en storhjärna med missdådsambitioner? Är det trots allt den döende Victoria som lurat alla?

Hm. Det hjälper ju inte att jag såg avsnitt 1 och sen hoppade in i nr 6? Sen har jag tittat i kapp men det är lite lite luddigt. Och slemmet Marcus Stenberg? Är han oskyldig? Va va va?

Jo. Sånt som rör sig i mitt huvud och en väldigt ambivalent katt som inte vet om han vill vara inne eller ute? Grey´s Anatomy och sen en pyjamas.

Egentligen hade jag tänkt att skriva om något helt annat, att vi lever ett så snuttifierat liv på Instagram, facebook och ibland i bloggen. Några få ord utkastade sen en kvickt hej. Det går liksom i ett så högt tempo, med korta snuttar. Ibland skulle jag vilja ha tid att babbla, vrida och vända på saker och gå på djupare plan. Istället blev det här kanske det mest snuttifierade inlägget någonsin?

Kramar på er därute och trevlig kväll♥

15 Comments

 • Linda G

  Har aldrig sett Bron och har inte en susning om vad du pratar om;) Och snuttifierat vet jag inte om jag skulle kalla IG och FB. Kanske dom som bara slänger ut bilder på sina perfekta hem och perfekta måltider kan kallas snuttifierande men jag känner inte riktigt igen mig själv i det hela:) Kram!

  • Lingon

   nej då är det svårt..men jag är ohhh så engagerad.
   Med snuttifiering menar jag mest att det är så kort och snabbt. Inte ytligt eller så. Men världen är liksom så rapp och kvick numera.
   kramis

 • Hilde

  Jag har heller ingen susning då jag inte kikar på Bron. Visst kan jag hålla med om att det blir snabbt på bloggen, i alla fall på min. Det hela beror på att livet går i 150 knyck så det hinns inte mer än vad jag får till.
  Kram

  • Lingon

   Jag beklagar inte snuttifieringen, bara att jag saknar lite att ta det långsamt ibland. Jag borde läsa en bok liksom. 🙂
   kramis

 • Nena

  Jag kan gärna diskutera Bron med dig en stund! 🙂
  Håller med dig fullständigt om Jakob. tycker också det är en manus-miss. så fullständigt oförstående inför Sagas problematik kan han ju inte vara! vilken bubbla har han levt i? Varför blev han alls tillsammans med henne om han är så oförstående inför varför hon beter sig som hon gör? Om det inte finns antydan till att vilja förstå borde hon ju framstå som både otrevlig och känslokall. Martin har ju ansträngt sig för att försöka förstå!
  Mycket nyfiken på hur de ska sy ihop detta, för nog är det många trådar som fladdrar lösa i vinden inför sista avsnittet!

  Mysigt med katten!!! Och ådringsmålning är kul, har pysslat en del med TromP de l’oeil målning, jättekul!!!!!
  Kram

  • Lingon

   Äntligen får jag prata bron.. 🙂 Yes!

   Ja, hur ska det sluta. Ska det bli en cliffhanger till en eventuell nästa säsong? Kommer Martin in på psyket? Och hur gick det för Louise….?

   TromP…det får jag googla.
   massa kramar och hälsningar

 • Doktor Molly

  Oh visst är det spännande!!! Jag tror också att det är Viktoria som är hjärnan bakom allt. Jag tror inte att hon skulle undgå att brorsan satt upp kameror i hennes hus utan jag tror att hon iscensatt hela mordförsöket och att gudrun (heter hon så) skulle titta på. Det måste ju ha något med dom där kropparna som låg i lut att göra. Något måste komma fram i den förnyade obduktionen som blir avgörande. Och så undrar jag om Stenberg och Viktoria kanske har ett barn som får ärva allt? Kanske att hon inte gjorde abort ändå? Eller är hon ens verkligen sjuk??

  Väldigt spännande att se vad som händer!!

  • Lingon

   ujujujuj. Precis. Vad hände med barnet? Om det nu var något och eller finns det ett tredje syskon till Victoria och brodern?
   Precis..är hon ens sjuk? Eller har brodern gett henne cancer genom en förgiftning? Kanske därför kropparna förstördes?
   Och Eu-toppmötet? Är inte hon tjejen där lite skum…? Eller hon som hjälpte till att återställa sms. Eller Rasmus den klantige polisen? Hm…….

   Kramar och hoppas du har det bra!

 • Helen

  Bron är skitbra och jag kan inte alls lista nånting om hur det hänger ihop. Både härligt och irriterande. =)
  Sen tycker jag att vi alla borde bli lite mer som Saga och säga det vi menar/mena det vi säger.
  Men med kanske lite mer finess =)

  Kissemisse har ju valt dig. Och nyfiken på vad du menar med snuttefierat.
  Välkommen till Twitter annars, där diskuterar vi handboll och jag har just läxat upp IFKs klack =)

 • Socker, vanilj och en skvätt grädde

  Bron, ja det är det stora samtalsämnet nu, spänningen är oliiiidlig inför avslutningen i morgon.
  Tror att Victorias svägerska är ganska inblandad. Har mycket att vinna på OM nu Victoria dör. Det finns en till som ligger bakom. Den man minst anar kanske ! Tycker att pappan till Laura verkar lite skum.
  Ja, man blir allt lite misstänksam mot de flesta.
  Hoppas verkligen att det kommer en säsong 3.
  Ska när denna är slut se första säsongen som jag helt missat, hur det nu gick till.

  Fin liten kisse du fått:))
  Kram på dig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *