Arvet och gamla saker

Snart klart…att flytta minnen

God Lördag! Eller vad säger man? 🙂

Tack för alla fina kommentarer och hälsningar. Jag har lite ont om tiden just nu så jag hälsar och tackar här. ♥

Och så tänkte jag förklara att jag flyttar inte från mitt hem, utan jag flyttar snarare in en andra gång. Lät det krångligt? Japp.

Det här fina huset någonstans vid en slingrig skogsväg har varit min familjs feriehus ett par år. Tidigare har min mor och morfar bott i huset och det inrymmer även ett stort släktarkiv från min mormors, hennes föräldrar och farföräldrar och även en massa från min farfarsfars sida. Och lite längre tillbaka….. 🙂

Nu har jag sålt min del av huset och håller på att rensa ut vad jag vill ha med mig in i framtiden i mitt eget liv.

Utan att bli alltför uppslukad av kaffekuponger från andra världskriget och hemmagjorda fiskeredskap. Men det är förstås svårt för fantasin sätter igång och undrar vad morfarsmors glasögon har för värde för mig? Var hon närsynt eller långsynt? Översynt heter det visst. Blev hon det av allt syjobb och broderande i skrädderiet?

Så det är det som jag sysslat med sista månaderna, röja och flytta. Röja och flytta och ta en massa beslut vad som ska in av detta i mitt eget hem. Nu är det mesta på plats i en salig röra och har påverkat alla rum där jag bor. Allt flyttas runt och provas. Så det är faktiskt som att flytta in en gång till. Precis samma känsla och rörighet. Det är ganska skoj också att få göra om, skoj med en trött suck. 🙂

Kanske kör jag mitt sista lass idag och stänger igen dörrarna för sista gången och lämnar nycklar. Jag är nästan där. Men det sista får ta den tid det tar. Till jag känner mig färdig. Det känns viktigt.

So my ladies…snart är jag nog tillbaka i gamla vanliga bloggvanor….och på onsdag ska jag över till Odd Molly i Köpenhamn. Ses vi där på kundkvällen?

Kramar och trevlig lördagkväll!

9 Comments

 • Flippfloppan

  Åh, hoppas nu bara det slutar regna också, så att du får en fin kanske sista på ett tag, dag där på fina landet. Ska bli så otroligt roligt att se hur du till slut placerar möblerna och annat. Spännande är det, tycker jag med, fast jag är i stort sett klar tror jag? För det blir man kanske aldrig…hm.. Kramar

 • Fröken Abbe

  Jag förstår det där vemodet, fastän allt känns rätt!
  Varför händer så många roligheter just den 6-7 november? Yes, jag sticker till Köpenhamn!tänkte jag. Men tusan, då ska jag ju opereras. Aargh!
  kRAM

 • Linda G

  Jag kan ju tycka att det måste vara fantastiskt att så mycket av familjens historia finns kvar. Finns inget bevarat i min släkt tyvärr.
  Skönt för dig att få ordning på allt! Önskar jag kunde ta mig till Köpenhamn i veckan! Kram

 • Tina

  Viktigt att ta den tiden du behöver för att ta ett avsked. Att flytta är alltid jobbigt på alla sätt, men det ska bli spännande att få se allt när det är på plats. Ha en mysig resa till Köpenhamn. Kramisar Tina

 • Helena

  Åh, tänk vad du kan sätta ord på saker, vrida och vända så att det blir riktigt spännande. Flytta ut? Flytta in på nytt. Men det låter som du tar avstamp och det är alltid skönt att stänga en dörr för sista gången. På nåt sätt.
  Kram på dig

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *