i Köket,  Inredning

Den stora stilkrisen

Åh. Liksom. Ilandsproblem deluxe. Ja. Hur är min stil i hemmet och hur i hela världen ska jag kunna möblera om och få ihop det utan att bli vansinnig?

Ungefär så. På tisdag kommer en flyttbil med möbler och prylar från landet, flera olika generationer möbler som jag gillar. Vissa andra har inte fått inträdesbiljett till Lingonhooden utan får åka någon annanstans.

Så jag har och göra med att rensa upp här hemma och förbereda. Kul och otroligt frustrerande på samma gång. Tänk om jag ångrar vissa saker?

Problemet är följande: Jag gillar att blanda lite hur som helst med saker som jag gillar. Men när blandningen blir för stor eller känns otrivsam som rensar jag till det känns bra. I te x färgskalan eller antal grejor. Jag gillar gammalt och slitet, nytt och smart design. Ljust men helst inte vitt. Skulle något fråga rustikt eller sirligt så skulle jag säga rustikt men sirligt på toppen?

Behovet av något nytt och eget slog i taket idag och jag köpte en ny duk till köksbordet. I spets? I plast? Hur fin som helst och väldigt praktisk. Jag behövde ha enfärgat på bordet och städade snabbt undan halloweengrejorna.

Samtidigt som jag gillar att blanda vad jag gillar utan att ge det alltför mycket eftertanke så älskar jag också en enhetlig stil. Det går inte i hop. Jag gillar dansk design, svenskt tenn och jag kan gilla att ha det riktigt avskalat och enkelt hemma.

Det blev en duk till. En med rosor på som jag ska ha som festduk i köket. Bordet är utdragbart så det blir tre olika längder, alltså olika stora dukar. Just nu är bordet i mittenlängden.

Hihi. Och för att krisa riktigt ordentligt åkte jag till tippen med en madrass och råkade rycka med mig något annat från en container. Bara så det inte blir tomt hemma.

Igår orange. Idag…..detta. 🙂

Hur fånig känner jag mig inte nu? Snacka om småproblem. Som retar mig något alldeles. På tisdag är det dags. Möbler in och ut.

Idag hade jag annars gärna varit med på Freeportträffen och träffat goa mollytjejer. Men nästa gång…vänta bara.

Kramar och trevlig kväll♥

8 Comments

 • Helena

  Åh, det är minsann inte lätt det där med heminredning. Jag vill gärna ha från gamla tider, men det passar inte alltid. Bäst är de små sakerna har jag kommit på…
  Hoppas du kommer att bli nöjd med dina val!
  Kramar och en fin lördagskväll önskar jag dig!

 • pilotfrun

  Vilken fin duk! Att blanda gammalt med nytt är det absolut bästa tycker jag. Gamla grejer har en historia att berätta och de har på något sätt en lugn känsla med sig. Spännande tycker jag att du har möbler på ingång. Du ska se att du kommer att få det superfint när grejer a bara har hittat sin plats.
  Stor kram till dig och ha en fin kväll!

 • Nena

  De där spetsplastdukarna är sååå fina! Jag heminredning är svårt! Vi har ett riktigt mischmasch här hemma! Men ärvda ting är fint, saker med historia!
  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *