Arvet och gamla saker

En som hette Clara

Godmorgon! Tack för alla fina grattishälsningar till far. ♥

Medan jag väntar på att pappa ska slå upp sina blå så kikar jag omkring i huset och tog en bild av den här damen.

Hon hette Clara och var min farfarsfarmor.

Tuuuuuuuungt känner jag och tittar på henne. Pappa har hakan tror jag och även jag med i viss mån. Det finns även många foto av henne i en låda någonstans men den här tavlan är så fin. Och lite småläskig för hon följer en med blicken ni vet. När man ställer sig på ena sidan av rummet så tycker man att hon kikar dit. Stor man rakt framifrån så ser hon rakt på en osv. Det är nog en sorts målningsteknik att få det så där?

Och visst är det fantastiskt mot nu och då? Att med kamerans hjälp kunna fotografera av henne på bråkdelen av en sekund.

Det finns en historia om tavlan och dess konstnär men jag är inte helt säker på det, får fråga pappa lite senare. Säkert är att hon var ihoparullad på en vind och blev senare upphittad och restaurerad av familjen.

Ja. Tunga grejor det här med porträtt. 🙂 Dags att fånga dagen i nutiden och det är en kall, vacker höstdag och jag ska försöka kidnappa pappa ett par timmar. Han ska få en god frukost på ett anrikt café tänkte jag och sen ska vi leka med kameran och ta lite bilder på far och dottertema. Jag bör gå och kamma mig troligen. 🙂

Ha en fin måndag, kramar L

No Comments

 • Annelie

  Vilket fint porträtt på din farfarsfarmor! Roligt studera tavlor, framförallt när det är släktingar o det finns en historia. Min mormor (som var ryska) hette också Clara. Fast jag vet inte så mycket om henne mer än att hon dog i kräfta. Morfar dog i kriget. Lite tråkigt veta så lite om dem.
  Önskar er en riktigt fin dag tillsammans i vackra höstvädret!
  Kram,
  Annelie

 • Helena

  Hoppas ni fick en fin dag! Porträtt från förr är mäktiga. Jag håller med dig om blicken i bilderna. Hur kan en konstnär fånga blicken så? Även fotografier från 1800 och början av 1900talet är så. Outgrundliga ögon som ser en…
  Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *