Menu
Odd Molly / Trädgården

Pelargonsticklingar och en dagens

Jag fick för mig häromdagen att jag vill ha vita pelargoner nästa år. Vita, enkla och liksom nobla och rena… 🙂 Så med lite tur fanns det en på rea i blomsteraffären och jag bestämde mig för att ta några sticklingar.

Jag gör så att jag knäcker av stammen vid en led, ganska högt upp i en topp för där ska det finnas mest växtkraft har jag hört. Det beror lite på vad det är för sort tycker jag, hur lätt det går att knäcka av eller så går det bra att klippa eller skära. Sen tas blommor bort och jag brukar endast några få små blad vara kvar.

Sticklingen stoppar jag sen ner i en torvbrikett som är uppblötad i vatten. Små små femkronor som sväller upp till hmmmm tamponger av vattnet?

Det blev några sticklingar från min fina rosa pelargon också, Millifield Rose.

Sådärja! Bara att hålla briketten lagom fuktig, inte dränkt och inte snustorr så brukar det ta sig så småningom även om jag tycker det är lättare att få sticklingar att ta sig på försommaren än nu i augusti.

Jag stoppar ner i krukor direkt så är det gjort. Längre fram när sticklingen planteras om brukar jag ta av nätet från briketten så rötterna kan få lite fritt spelrum.

Så hur gör du? Om du gör sånt här pelargonfixande. Jag tar gärna emot tips. 🙂

bild 2-2

Dagens stass då, lite suddig från i morse var fina fairie queen blouse och triumph jacket från Odd Molly. Missade ju att visa mina nya skor till från Sauve som passar perfekt till men det kommer nog flera tillfällen för det här var en outfit jag trivdes bra i.

Nu blir det tidig kväll här. Jag är helt utmattad och har velat lägga mig sedan sju. Galet. 🙂 Må väl därute. ♥

8 Comments

 • Helena
  12 augusti, 2013 at 21:35

  Vilka gröna fingrar du har! Av mig kan du tyvärr inte få några tips 🙂 Jag läser förundrad dina instruktioner och kanske någon gång i framtiden blir jag bättre på växter…
  Snygg dagens har du! 🙂
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   12 augusti, 2013 at 21:59

   Rätt vad det är så smäller grönfingrarna till. Själv har jag googlat sniglar en lång stund. Brrrrrrrrrr.
   kramar!

   Reply
 • Hilde
  12 augusti, 2013 at 21:56

  Snygging där! Tack för tipset om sticklingar. Vart har du dem under vintern?
  Kram

  Reply
  • Lingon
   12 augusti, 2013 at 22:00

   Dessa tror jag att jag har inne som vanlig krukväxt eller ute i cykelförrådet som är frostfritt.
   kram!

   Reply
 • Anne
  13 augusti, 2013 at 07:08

  Den stassen är såååå fin du är jättesnygg
  <3
  Kram

  Reply
  • Lingon
   13 augusti, 2013 at 18:05

   tack sötis,
   kram!

   Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  13 augusti, 2013 at 12:47

  Bra tips där du 🙂
  Wow…Så snygg Dagens/Kram Annmi

  Reply
  • Lingon
   13 augusti, 2013 at 18:05

   Tack fina Annmi!
   kramar

   Reply

Leave a Reply