Lingon om.....

Att liksom bjuda på den…och en fråga om vildsvin

1

Ja. Jag tänkte ju visa några av mina reaspan som jag gärna vill ha hem till garderoben. Sagt och gjort. En liten klippbok tänkte jag mig. 2

Men det visade sig vara lite tidsödande och inte helt lätt att göra. 3

Men iallafall. Jag gillar Palette dress och önskar mig gärna en. 🙂

Dagen har varit en tröttis i baktakt och nu ska jag tidigt i säng men först en fråga om vilt. Jag har en vildsvinsstek som ska tillagas i morgon. Eller så är det karré? Hur som helst så om någon har ett fantastiskt recept eller förslag på hur det ska tillagas så lyssnar jag gärna. Jag har ingen aning faktiskt men gärna med lök och morötter. Hade jag haft en köttkvarn kunde det blivit hamburgare kanske?

Men jag gör helst den hel i gryta eller ugn.

Kramar och ha en fin måndagkväll!

11 Comments

 • Memelie

  Du skulle bli superfin i den klänningen!!!

  Jag tror du kan laga till den som en vanlig stek, typ Porterstek eller liknande i gryta. Det viktiga är att ha rätt innetemperatur så det inte blir torrt. Har för mig att det är typ 65-70 grader någonting. Sen kan man nog tjoffa i lite vad man vill att koka steken i, så det går att göra god sås på det till steken när den är klar.

  Annars är vildsvin gott att grilla.

  Kramar!!!

 • Titti

  Underbara färger i klänningen…..ett fin-fint reaspan.
  Vildsvin ingen aning…aldrig lagat…aldrig ätit!
  Kram Titti

 • Hilde

  Jag gillar bilden i mitten, då får du liksom allt:) Tyvärr är jag ingen höjdare i köket, men jag är säker på att du hittar något smarrigt.
  Kram

 • Josanne

  Älskar bilden i mitten! Med byxorna nerhasade till knäna, och två dressar på, tycker den mycket bra representerar hur det ser ut under en tokprovning, helt underbart! Kram!

 • Anne

  Kan bara instämma – bilden i mitten är obetalbar 🙂 I dag är det min tur att ha sovit för länge och jag borde inte sitta här……
  Kramar

 • Annelie

  Finfina reaspan! Hoppas du hittade ngt bra recept på vildsvin!? En stek går utmärkt tillaga i ugn! Vi hade (i mitt förr liv..) ofta beställningar på just vildsvin. Populärt var grillat hela vildsvin. Gjorde egen marinad som fick penslas runt om. Folk var som galna efter detta kött. Själv hade jag svårt äta av det eftersom dom gick i hägn o matades av oss dagligen. Nyfödda var dom så vansinnigt söta! Inte så söta som vuxna direkt men ändå..
  Ha en bra dag!
  Kram,
  Annelie

 • Maddie

  När vi lagar vildsvin vilket blir ganska ofta då mannen har sina lekkamrater is skogen och pangar på dem ibland ;), så bryner vi steken runtom, salta, peppra och krydda med allt du bara har, bara vräk på soja, honung, balsamvinäger, sambal oelek, mango chutney, eller vad som, blanda och ge! Sen in i ugnen på 175 grader i lergryta eller folie. använd termometer och ta ut steken ca 5 grader innan den önskade innertempen (googla, för jag kommer inte ihåg, runt 65 grader tror jag) så går den färdig i folien/grytan sen. Det viktiga är att krydda utav helvete (sorry mitt ordval..) och ha koll på innertempen 🙂 Lycka till, kram

 • Peggy

  fina reaspan…gillar din ”klippbok” 😉 vildsvin har jag aldrig ätit så något tips kan jag inte bidra med 🙂
  Hoppas du får till det 🙂
  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *