Menu
Lingon om.....

Att liksom bjuda på den…och en fråga om vildsvin

1

Ja. Jag tänkte ju visa några av mina reaspan som jag gärna vill ha hem till garderoben. Sagt och gjort. En liten klippbok tänkte jag mig. 2

Men det visade sig vara lite tidsödande och inte helt lätt att göra. 3

Men iallafall. Jag gillar Palette dress och önskar mig gärna en. 🙂

Dagen har varit en tröttis i baktakt och nu ska jag tidigt i säng men först en fråga om vilt. Jag har en vildsvinsstek som ska tillagas i morgon. Eller så är det karré? Hur som helst så om någon har ett fantastiskt recept eller förslag på hur det ska tillagas så lyssnar jag gärna. Jag har ingen aning faktiskt men gärna med lök och morötter. Hade jag haft en köttkvarn kunde det blivit hamburgare kanske?

Men jag gör helst den hel i gryta eller ugn.

Kramar och ha en fin måndagkväll!

11 Comments

 • Linda G
  13 maj, 2013 at 21:09

  Har ingen aning om hur vildsvin ska tillagas tyvärr! Googla recept. Fint reaspan:) Kram

  Reply
  • Lingon
   13 maj, 2013 at 21:14

   Ja här ska det googlas på. Kanske något Per Morbergrecept.
   Kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Memelie
  13 maj, 2013 at 21:28

  Du skulle bli superfin i den klänningen!!!

  Jag tror du kan laga till den som en vanlig stek, typ Porterstek eller liknande i gryta. Det viktiga är att ha rätt innetemperatur så det inte blir torrt. Har för mig att det är typ 65-70 grader någonting. Sen kan man nog tjoffa i lite vad man vill att koka steken i, så det går att göra god sås på det till steken när den är klar.

  Annars är vildsvin gott att grilla.

  Kramar!!!

  Reply
 • Titti
  13 maj, 2013 at 21:56

  Underbara färger i klänningen…..ett fin-fint reaspan.
  Vildsvin ingen aning…aldrig lagat…aldrig ätit!
  Kram Titti

  Reply
 • Hilde
  13 maj, 2013 at 22:04

  Jag gillar bilden i mitten, då får du liksom allt:) Tyvärr är jag ingen höjdare i köket, men jag är säker på att du hittar något smarrigt.
  Kram

  Reply
 • Josanne
  14 maj, 2013 at 06:26

  Älskar bilden i mitten! Med byxorna nerhasade till knäna, och två dressar på, tycker den mycket bra representerar hur det ser ut under en tokprovning, helt underbart! Kram!

  Reply
 • Anne
  14 maj, 2013 at 07:06

  Kan bara instämma – bilden i mitten är obetalbar 🙂 I dag är det min tur att ha sovit för länge och jag borde inte sitta här……
  Kramar

  Reply
 • Annelie
  14 maj, 2013 at 08:27

  Finfina reaspan! Hoppas du hittade ngt bra recept på vildsvin!? En stek går utmärkt tillaga i ugn! Vi hade (i mitt förr liv..) ofta beställningar på just vildsvin. Populärt var grillat hela vildsvin. Gjorde egen marinad som fick penslas runt om. Folk var som galna efter detta kött. Själv hade jag svårt äta av det eftersom dom gick i hägn o matades av oss dagligen. Nyfödda var dom så vansinnigt söta! Inte så söta som vuxna direkt men ändå..
  Ha en bra dag!
  Kram,
  Annelie

  Reply
 • Maddie
  14 maj, 2013 at 11:27

  När vi lagar vildsvin vilket blir ganska ofta då mannen har sina lekkamrater is skogen och pangar på dem ibland ;), så bryner vi steken runtom, salta, peppra och krydda med allt du bara har, bara vräk på soja, honung, balsamvinäger, sambal oelek, mango chutney, eller vad som, blanda och ge! Sen in i ugnen på 175 grader i lergryta eller folie. använd termometer och ta ut steken ca 5 grader innan den önskade innertempen (googla, för jag kommer inte ihåg, runt 65 grader tror jag) så går den färdig i folien/grytan sen. Det viktiga är att krydda utav helvete (sorry mitt ordval..) och ha koll på innertempen 🙂 Lycka till, kram

  Reply
 • Peggy
  14 maj, 2013 at 18:00

  fina reaspan…gillar din ”klippbok” 😉 vildsvin har jag aldrig ätit så något tips kan jag inte bidra med 🙂
  Hoppas du får till det 🙂
  Kram!

  Reply
 • Helen
  14 maj, 2013 at 21:50

  Det är ganska stor skillnad på stek och karré på vildsvin.
  Vi föredrar karré som vi grillar.
  Recept kan du hitta här:
  http://www.sjunkarod.com/

  Och handla gottigott om du har vägarna mot Vinslöv.

  Reply

Leave a Reply